Recept Bezinkový džem s jablky

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vybíráme dobře vyzrálé bezinky, které opereme, otrháme. Asi 100 g bobulí dáme stranou. Zbylé bobule vaříme podlité malým množstvím vody, dokud nezměknou. Na sítě je propasírujeme na protlak. Jablka nakrájíme na kostky, rozvaříme je nepatrně zalité vodou až změknou a také je na sítě propasírujeme na protlak. Oba protlaky smícháme a prudce vaříme asi 5 minut. Přidáme 100 g cukru, zbývající část celých bobulí bezinek a vaříme asi 10 minut. Potom doplníme džem 500 g cukru a vaříme tak dlouho, dokud nezačne rosolovat.

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 08.09.02 vloženo
  • 10825x zobrazeno

Ingredience

  • 600 g bezinek
  • 500 g jablečného protlaku
  • 600 g cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bezinkový džem s jablky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bezinkový džem s jablky

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bezinkový džem s jablky

1 kg bezinek (kuliček), 600 g strouhaných jablek, 600 g cukru povaříme do zhoustnutí. dáme do čistých skleniček a sterilujeme 15-20 minut. Pokud džem připravíte podle návodu pampelišky, chutná jako borůvkový.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz