Recept Bezinkový džem s jablky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vybíráme dobře vyzrálé bezinky, které opereme, otrháme. Asi 100 g bobulí dáme stranou. Zbylé bobule vaříme podlité malým množstvím vody, dokud nezměknou. Na sítě je propasírujeme na protlak. Jablka nakrájíme na kostky, rozvaříme je nepatrně zalité vodou až změknou a také je na sítě propasírujeme na protlak. Oba protlaky smícháme a prudce vaříme asi 5 minut. Přidáme 100 g cukru, zbývající část celých bobulí bezinek a vaříme asi 10 minut. Potom doplníme džem 500 g cukru a vaříme tak dlouho, dokud nezačne rosolovat.

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 08.09.02 vloženo
  • 10469x zobrazeno

Ingredience

  • 600 g bezinek
  • 500 g jablečného protlaku
  • 600 g cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bezinkový džem s jablky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bezinkový džem s jablky

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bezinkový džem s jablky

1 kg bezinek (kuliček), 600 g strouhaných jablek, 600 g cukru povaříme do zhoustnutí. dáme do čistých skleniček a sterilujeme 15-20 minut. Pokud džem připravíte podle návodu pampelišky, chutná jako borůvkový.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz