Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Bezinky operte ve vode, nechte je okapat a dejte je do hrnce. Rozmackejte je vidlickou, pridejte k nim koriandr a vodu a varte je ca. 10 minut az se rozvarí. Do cedníku na nudle dejte cistou namocenou a vyzdímanou uterku, pres ni precedte stávu do hrnce a nechte ji zchládnout. 2 limetky oloupejte, kuru nakrájejte na tenké prouzky a z limetek vylisujte stávu. Zbylé tri limetky nakrájejte na tenké plátky a kazdý plátek jednou az dvakrát prekrojte. Odmerte ½ l bezinkové stávy, dejte ji do vetsího hrnce, pridejte do ni limetkové plátky a kuru a zelírující cukr. Uvedte do prudkého varu a za stálého míchání varte 4 minuty. Hrnec odstavte z tepla a zelé plnte do vysterilizovaných sklenic. Behem chládnutí obracejte sklenice dnem vzhuru aby se pevné cásti do zelé rovnomerne rozdelily.
Recept je z kategorií: Konzervace
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bezinkové želé s limetkou
tohle je ohromný nápad. Já se v létě trápím s dlouho se vařícím bezinkovým medem a takhle jednoduchá je bezinková marmeláda. Spiser, dík.