Recept Bezinkové kotlety s kaštany

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bezinkové kotlety s kaštany

Postup

1. Uzené kotlety omyjeme. Jalovčinky rozdrtíme v hmoždíři nebo válečkem na nudle ve zmrazovacím sáčku. Jalovčinky, sůl i pepř vetřeme do masa. 2. Šalotku oloupeme a rozkrájíme na půlky nebo osminky. V kastrolu rozehřejeme olej a šalotku na něm osmahneme. Přidáme uzené maso a opečeme ze všech stran. Přilijeme bezinkovou šťávu a vývar a pod poklicí na středním ohni dusíme asi 45 min., přitom jednou obrátíme. Asi 20 min. před koncem varu přidáme kaštany a sušené švestky a dusíme společně. Pečeně chutná teplá i studená. P.S. Vyznáte se v tomhle receptu někdo? Přišlo mi to lákavé, ovšem mám ten dojem, že jsou to nějak zvláštně propojené dva recepty ... tak schválně, ukažte svůj detektivní talent ;-)

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 18.02.04 vloženo
  • 5010x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • na osobu asi 620 kcal, 2590 kJ
  • 1,2 kg uzených vepřových kotlet
  • 4 jalovčinky
  • sůl
  • pepř
  • 250 g šalotky
  • 4 lžíce oleje
  • 250 ml bezinkové šťávy
  • 150 ml vývaru
  • 200 g předvařených jedlých kaštanů
  • 100 g sušených švestek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bezinkové kotlety s kaštany

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Ala_V
100 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bezinkové kotlety s kaštany

Koupila jsem půl kila jedlých kaštanů jako vzpomínku na školní časy v Bratislavě, kde se na podzim jako za starých časů prodávají na ulici. Pěkně propečené. Ale co si s tím počít? Díky Vašim stránkám jsem připravila oběd, který sklidil obdiv. Bezinkovou šťávu jsem sice nahradila naředěnou brusinkovou zavařeninou, ale dopadlo to výborně. Jako polévku jsem udělala recept č.7173, Madérské víno muselo být nahrazeno Portským, výsledek byla skutečná delikatesa. Musím ale poděkovat zejména za recept č.7172 Jak připravit jedlé kaštany, bez něhož bych se nepohnula dál.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz