Recept Bezinková marmeláda 2

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bezinková marmeláda 2

Postup

Sbíráme jen zcela zdravé bezinky, opereme, otrháme a bez podlévání je ve větší nádobě zahřejeme k varu. Mícháme a mírně vaříme až změknou. Propasírujeme je na protlak a zvážíme. Na 1 kg protlaku přidáme 100 g cukru, začneme prudce vařit a vaříme 20 minut. Přidáme práškový pektogel, rozmíchaný v trošce cukru a posléze zbytek cukru. Po rozpuštění veškerého cukru přidáme kyselinu citronovou, nebo citronovou šťávu a vaříme tak dlouho, až marmeláda dostatečně želíruje.

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 08.09.02 vloženo
  • 36062x zobrazeno

Ingredience

  • 2500 g bezinek
  • 1200 g cukru
  • 2 balíčky pektogelu
  • 3 g kyseliny citronové nebo 6 lžic čerstvé citronové šťávy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.09.13 18:05

Vynechala jsem pouze ten Pektogel, nepoužívám ho nikdy a nekupuju už nějaký čas ani želírovací cukr.
Použitý cukr bohatě stačí na správné zhoustnutí bohatě…
Je to tak dobré, že jsme se o vylízání kastrolu skoro poprali :)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Bezinková marmeláda 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2300 příspěvků 16.09.13 11:26

@Ačraj Jestli máš ráda chuť ostružin, borůvek apod. tak ti stoprocentně zachutná. Dělám rok co rok, zkouším různé recepty. Koukala jsem, že dost lidí přidává jablka nebo švestky, mám odzkoušeno s jablky - byla také výborná.
Bezinky by ještě být měly, já je mám na zahradě a otrhánu mám tak polovinu, zrají „na etapy“, druhou půlku vidím ještě tak na 1 - 2 týdny.
Marmeládu a sirup už mám, tak ještě naložím víno ;)

Ačraj
697 příspěvků 15.09.13 20:09

Tak tuto marmeládu jsem nikdy nedělala, ale také ani neochutnala, docela mně to láká, asi se zítra poohlédnu po bezinkách, 8o jsou-li ještě… ;)

bocianka
528 příspěvků 03.08.09 21:50
Re: Bezinková marmeláda

Já přidávám jablíčko nebo hrušku, nemá to chybu. Na tuto dávku asi 2-3 větší jablíčka nebo hrušky.

alena45
588 příspěvků 03.08.09 19:35
Re: Bezinková marmeláda

robím to tak, že dám variť obrané bobuľky spolu s novými zelenými výhonkami čiernej ríbezle, ktoré sú silne aromatické. Nechám 24 hodín macerovať a potom pasírujem a pokračujem už v zahusťovaní džemu. Takisto robím aj sirup.
Iná možnosť je a je fakt úžasná: 2-3 kilá sliviek nepomletých, asi 1 liter prepasírovaných beziniek variť na džem a v polovici varenia prihodiť kúsky orechov. To je taká dobrota !!!

holcovaji
1 příspěvek 03.08.09 18:50
Re: Bezinková marmeláda

Jsem velice ráda,že jsem objevila tento recept.Již jsem nedoufala,že ješte ochutnám tuto vynikající a zdravou pochoutku.Už aby bezinky dozrály.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz