Recept Bezinková marmeláda 2

(Hodnoceno 1x) Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bezinková marmeláda 2

Postup

Sbíráme jen zcela zdravé bezinky, opereme, otrháme a bez podlévání je ve větší nádobě zahřejeme k varu. Mícháme a mírně vaříme až změknou. Propasírujeme je na protlak a zvážíme. Na 1 kg protlaku přidáme 100 g cukru, začneme prudce vařit a vaříme 20 minut. Přidáme práškový pektogel, rozmíchaný v trošce cukru a posléze zbytek cukru. Po rozpuštění veškerého cukru přidáme kyselinu citronovou, nebo citronovou šťávu a vaříme tak dlouho, až marmeláda dostatečně želíruje.

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 08.09.02 vloženo
  • 40869x zobrazeno

Ingredience

  • 2500 g bezinek
  • 1200 g cukru
  • 2 balíčky pektogelu
  • 3 g kyseliny citronové nebo 6 lžic čerstvé citronové šťávy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.9.13 18:05

Vynechala jsem pouze ten Pektogel, nepoužívám ho nikdy a nekupuju už nějaký čas ani želírovací cukr.
Použitý cukr bohatě stačí na správné zhoustnutí bohatě…
Je to tak dobré, že jsme se o vylízání kastrolu skoro poprali :)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Bezinková marmeláda 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bezinková marmeláda 2

Zuzka1973
2374 příspěvků 16.9.13 11:26

@Ačraj Jestli máš ráda chuť ostružin, borůvek apod. tak ti stoprocentně zachutná. Dělám rok co rok, zkouším různé recepty. Koukala jsem, že dost lidí přidává jablka nebo švestky, mám odzkoušeno s jablky - byla také výborná.
Bezinky by ještě být měly, já je mám na zahradě a otrhánu mám tak polovinu, zrají „na etapy“, druhou půlku vidím ještě tak na 1 - 2 týdny.
Marmeládu a sirup už mám, tak ještě naložím víno ;)

Ačraj
697 příspěvků 15.9.13 20:09

Tak tuto marmeládu jsem nikdy nedělala, ale také ani neochutnala, docela mně to láká, asi se zítra poohlédnu po bezinkách, 8o jsou-li ještě… ;)

bocianka
528 příspěvků 3.8.09 21:50
Re: Bezinková marmeláda

Já přidávám jablíčko nebo hrušku, nemá to chybu. Na tuto dávku asi 2-3 větší jablíčka nebo hrušky.

alena45
588 příspěvků 3.8.09 19:35
Re: Bezinková marmeláda

robím to tak, že dám variť obrané bobuľky spolu s novými zelenými výhonkami čiernej ríbezle, ktoré sú silne aromatické. Nechám 24 hodín macerovať a potom pasírujem a pokračujem už v zahusťovaní džemu. Takisto robím aj sirup.
Iná možnosť je a je fakt úžasná: 2-3 kilá sliviek nepomletých, asi 1 liter prepasírovaných beziniek variť na džem a v polovici varenia prihodiť kúsky orechov. To je taká dobrota !!!

holcovaji
1 příspěvek 3.8.09 18:50
Re: Bezinková marmeláda

Jsem velice ráda,že jsem objevila tento recept.Již jsem nedoufala,že ješte ochutnám tuto vynikající a zdravou pochoutku.Už aby bezinky dozrály.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Cibulačka Cibulačka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz