Recept Bezé se žloutkovým krémem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bezé se žloutkovým krémem

Postup

1. Troubu vyhřejeme na 100 °C. Bílky ušleháme do pevného sněhu a zašleháme do něj pískový cukr. Na papír rozložený na plechu nastříkáme sněhové ovál­ky. Na jejich okraje nastříkáme pusinky. Sušíme v troubě 1 1 /2 až 2 hodiny. 2. Želatinu namočíme. Z pomerančů vymačkáme šťávu. V horké vodní lázni rozšleháme žloutky, vanil­kový a moučkový cukr s pomerančovou šťávou na hustý krém. Přidáme rozpuštěnou želatinu a míchá­me, dokud krém nevychladne. 3. Smetanu ušleháme dotuha a opatrně vmícháme do tuhnoucího krému. Naplníme jím sněhové ovál­ky a ozdobíme jahodami, proužky pomerančové kůry, pistáciemi a meduňkou.

Recept je z kategorií: Krémy

Nahlásit recept

  • 11.05.04 vloženo
  • 4667x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 430 kcal, 1800 kJ, 15 g bílkovin, 13 g tuků, 66 g sacharidů
  • 4 vejce
  • 160 g pískového cukru
  • 4 plátky průzračné želatiny
  • 2 pomeranče
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • jahody, pistácie a meduňka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bezé se žloutkovým krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz