Recept Bezé plátky pro esmeraldu

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Bezé plátky Z bílků vyšleháme za postupného přidávání cukru pevný sníh, do kterého lehce vařečkou vmícháme jemně nastrouhané mandle nebo lískové oříšky a prosátou mouku (*také se mohou jádroviny nejdříve promíchat s moukou*). 2. Bezé plátky jemné I Jemně nastrouhané mandle promícháme s polovinou prosátého moučkového cukru a spojíme s 2-3 bílky ve vláčnější hmotu. Z ostatních bílků vyšleháme za postupného přidávání druhé poloviny cukru pevný sníh, který poté po částech vmícháme do připravené mandlové hmoty. Nakonec vařečkou opatrně vmícháme prosátou mouku. 3. Bezé plátky jemné II Z bílků vyšleháme za postupného přidávání cukru pevný sníh, do kterého lehce vařečkou vmícháme prosátou mouku, promíchanou s jemně nastrouhanými mandlemi (mandle se mohou se před strouháním oloupat). nakonec opatrně vmícháme vlažné rozpuštěné máslo. *Dohotovení pro všechny tři typy bezé:* Hotovou hmotu rozetřeme ve vrstvě asi 10 mm silné dortovým nožem na plech vyložený pergamenovým papírem, slabě pocukrujeme moučkovým cukrem a vložíme do mírně vyhřáté trouby. Napřed pečeme zvolna, potom prudčeji dopékáme. Hmotu můžeme také upéci ve 2-3 kulatých tenčích plátech velikosti dortu. Čerpáno z knihy Moučníky a cukroví (1971).

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 11.10.04 vloženo
  • 5119x zobrazeno

Ingredience

  • *Všechny předpisy jsou pro 1 plát:*
  • 1. Bezé plátky
  • 6 bílků
  • 200 g krupicového cukru
  • 80 g mandlí nebo lískových oříšků
  • 60 g hladké mouky
  • moučkový cukr na posypání.
  • 2. Bezé plátky I
  • 70 g mandlí
  • 140 g moučkového cukru
  • 6 bílků
  • 50 g hladké mouky
  • moučkový cukr na posypání.
  • 3. Bezé plátky II
  • 7 bílků
  • 130 g krupicového cukru
  • 110 g polohrubé mouky
  • 50 g mandlí
  • 50 g másla
  • moučkový cukr na posypání.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bezé plátky pro esmeraldu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bezé plátky pro esmeraldu

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bezé plátky pro esmeraldu

Pendo, moc děkuji. Tyto recepty situaci podstatně zjednodušily.

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bezé plátky pro esmeraldu

esme, včera jsem byla asi slepá, protože jsem tyto recepty nenašla, tak je posílám dnes a upravuji včerejší informaci o způsobu pečení plátků bezé…ta vyšší a pak nižší teplota při pečení se stahovala spíše na sněhové pečivo nikoli přímo na bezé (zřejmě; za pravdivost této informace neručím :-) )

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz