Recept Betkine pagáče

(Hodnoceno 1x) majofan Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Betkine pagáče

Postup

Urobíme si kvások,ktorý pridáme ku všetkým ingredienciám,okrem syra,ktorý použijeme do cesta iba 1/3.Potom,ako nám cesto vykysne,ho rozváľkame a posypeme 2/3 syra.Stočíme ako závin.Opať necháme kysnúť. Potom znova rozváľkame asi na 2 cm hrúbku.Vykrajujeme okrúhlou formičkou,cca 3 cm priemer. Pečieme v rúre na 200 st.Celzia asi 20-25 minút. Recept možno nie je z tých lacných,ale pagáče sú výborné.Oplatí sa investovať do surovín.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 11.06.07 vloženo
  • 16339x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 -4 hod.

Ingredience

  • 6OO gr.polohrubá múka
  • 30 gr.droždie
  • 1 dcl mlieko
  • 2 čajové lyž.cukru
  • 1,5 dcl kyslá smotana
  • 150 gr.tvaroh
  • 150 gr.bryndza
  • 250 g.margarín
  • 1 polievková lyž.soli
  • 150 gr.strúhaný Eidam
  • 2 žĺtky do cesta
  • 1 žĺtok na potretie

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 22.10.17 09:26

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Betkine pagáče

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Betkine pagáče

majofan
10 příspěvků 25.1.09 03:43
Ospravedlňujem sa...

Anka,ďakujem,že si mi zachránila kožu ,ale ani vo sne by ma nenapadlo,žedo receptu na „pagáče“treba napísať vyvaľkanie a vykrojenie.Potieram ich skutočne vajíčkom a niekedy posypem ešte strúhaným syrom,resp.rascou.

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Betkine pagáče,Kvetka,

odpovedám a snáď sa autorka receptu neurazí. Pokiaľ viem, pagáče sú slané „národné“ pečivo u Maďarov. Pôvodne z kysnutého cesta, s vyšším podielom tuku - maslo, sádlo. Sú rôzne recepty - s oškvarkami, tvarohom, bryndzou, syrom, kyslou smotanou, zemiakmi v ceste, alebo aj z lístkového cesta. Niekedy sa cesto prekladá. Novšie pagáče bývajú aj s práškom do pečiva. Tradične sa vykrajujú okrúhle, povrch sa potiera vajíčkom, niekedy sa posýpajú sezamom, syrom, slnečnicou. Niekedy je priemer pagáčikov malý, vykrajujeme štamprlíkom, také jednohubky. Podávajú sa pri posedeniach k vínu a pod.

Kvetka
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Betkine pagáče

Také se přimlouvám. Já opravdu netuším jak pagáč vypadá. nešlo by to nějak víc popsat, pro nás méně mezinárodně vybavené? Pro mě je slovo pagáč spojené s jakousi plackou??? A něčím se to maže? Nebo je to takhle už celé?

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Betkine pagáče,

iba ma napadlo, že nemusí pagáče každý poznať. Preto by bolo možno dobré, ak by si napísala, ako cesto vyvaľkáš, vykrajuješ, natieraš žĺtkom…(ja napr. nerobím okrúhle pagáčiky ale štvorce - nemám žiaden „odpad“…)

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Betkine pagáče,Majuš,

ako na to pozerám - bude to určite skvelé. Pečiem viac druhov pagáčov, ale tieto ešte nemám v repertoári. Takže Tvoj recept čaká na odskúšanie! Určite sa vyskytne príležitosť.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Karbanátky Karbanátky
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz