Recept Bernské rösti

Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bernské rösti

Postup

1. Brambory oloupeme a nakrájíme nebo nastrou­háme na podlouhlé nudličky. Slaninu nakrájíme nadrobno, cibuli na kolečka. 2. Na pánvi se silným dnem rozehřejeme máslo, přidáme brambory, slaninu a cibuli. Osolíme a promícháme. 3. Brambory stlačíme vařečkou, aby vytvořily souvislou hmotu, a na mírném plameni je opéká­me asi 10 min. V případě potřeby uvolníme ode dna, aby se pokrm nepřipálil a zůstal kompaktní. 4. Jakmile jsou brambory na jedné straně dozlatova opečené, obrátíme pokrm pomocí talíře na dru­hou stranu a znovu opékáme dokřupava. 5. Plátky sýra položíme na rosti a necháme rozpustit. Podáváme s opečeným párkem či salátem. *Tip:* Den předem uvařené brambory se lépe zpracovávají.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 24.11.01 vloženo
  • 13223x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg brambor uvařených ve slupce
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • 20 g másla
  • sůl
  • 60 g sýra gruyér (v plátcích)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bernské rösti

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bernské rösti

I moje první setkání s rösti bylo ze syrových brambor. Je to zřejmě krajové.

blueska
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bernské rösti

A já je dělám ze syrových brambor nahrubo strouhaných, na oleji opečené, posolené, kmín a uprostřed kolečko volné na to vajíčko, které se tam šupne po obrácení. Pak cibuli, kečup, sýr, dle libosti. Ale to už asi nebudou rösti :-)

Labužník Sarka
433 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bernské rösti

Ja k tomu syru pridavam vajicko na volske oko. Moc a moc dobre.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Štika na smetaně Štika na smetaně
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz