Recept Berlínské koleno - Berliner Eisbein

parles Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Berlínské koleno - Berliner Eisbein

Postup

Vepřová kolena naložíme nejméně na 24 hodin do nálevu ze studené vody a všech ingrediencí. Cibule a mrkev se do toho nakrájí na plátky. Po proležení se kolena vyjmou a všechno ostatní vyleje. Kolena se už jen uvaří ve slané vodě doměkka. Aby to bylo dokonalé, tak by se to mělo podávat současně s hrachovou kaší, dušeným kysaným zelím a vařeným bramborem zdobeným petrželkou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 25.02.08 vloženo
  • 13459x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 den + 3hodiny

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 přední kolena
  • 2velké cibule
  • 2velké mrkve
  • několik kuliček nového koření
  • několik bobkových listů
  • sůl
  • cukr
  • rychlosůl - není nutná
  • voda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 12.8.12 13:37

Konečně jsem to jednou stačil vyfotit!

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Berlínské koleno - Berliner Eisbein

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Berlínské koleno - Berliner Eisbein

parles
308 příspěvků 4.10.11 15:57

Zabrousil jsem do mých starých receptů a vidím tolik chvály! Děkuji! A jsem si skoro jist, že když si uvaříte moje majoránkové brambory s ovarem, tak Vám budou taky chutnat! :-D

mimikova
84 příspěvků 13.3.11 12:24

kltko, ano, jde o neuzene koleno :-) Nam moc chutnalo. :palec:

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.1.11 17:44

:?: predpokladám, že ide o neúdené kolená? Je tu zimný čas, doba bravčových špecialít, vyskúšam.

mimikova
84 příspěvků 23.1.11 19:34

Tak to koleno nemelo chybu :potlesk: Chut byla vyrazna, trochu pripominalo uzene :wink: Dekujeme za recept. Meli jsme to bez prilohy, jen s horcici a jablecnym krenem. Tu rychlosul manzel dal lzicku. :palec:

phansen
19 příspěvků 21.1.11 16:19

V Praze bývala kdysi východoněmecká restaurace v hotelu Flora (nynější VZP) kde byla
specialita „Eisbein“ a bylo to koleno vařené v majoránce, kterýžto způsob doma a mezi
přáteli používám s úspěchem spousty let (určitě přes třicet). Jestli to před tím „máčeli“
nevím, ale kolínko bylo krásné voňavé a růžové. Použil jsem s úspěchem Tvůj máčecí
recept včetně pragandy a výsledek je naprosto dokonalý. Druhé vařené koleno jsem jsem
spirálovitě nařízl a dal na chvíli do rozpálené trouby a výsledek - prostě bomba. :-P

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Berlínské koleno - Berliner Eisbein

Parles, s tou hrachovou kaší … to byla dobrota. Díky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz