Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
anci Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nalejeme si decentní sklenku portského. Houby zalijeme horkou vodou (dostatečně, ještě ji použijeme) a necháme plavat. Po vychladnutí k houbičkám přidáme panáka portského, tymián a pepř. Masiko můžeme lehce zatáhnout na pánvi, ale neni to nutné. Všechno dohromady dáme do hrnce a dusíme. Pomalu, maso občas obrátíme a přelijeme omáčkou. Hotovo je když masiko odpadává od kostí. Před podáváním ještě přidáme hlt portského. Asi se to celé dá udělat i v papiňáku, ale to pomalé dušení na kanmech po babičce mělo něco do sebe... A taky by tomu asi slušelo uležení, ale sebrali mi to z pod rukou :-) Myslím, že pokud místo portského dáme černé pivo a med, taky by to mohlo dopadnout moc dobře.
Recept je z kategorií: Skopové maso
chleba a těžší červené víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Beraní ramínko na houbách
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Určitě by nabylo od věci připravit toto jídlo v Pomalém hrnci. V nejbližší době určitě vyzkouším.
546 příspěvků 25.1.09 03:43
To portské si mi moc líbí; a určitě souhlasím s tím pomalým dušením jako ´spoludárcem´ skvělé chutě (a tento souhlas není dán jen tím, že nevlastním papiňák; ostatně nevlastním třeba ani mixér, melu mlýnkem na maso… mám dojem - a není třeba s tímto mým dojmeme souhlasit - že některá jídla dostanou tu správnou chuť spíše připravovaná tradičně… ovšem některá možná moderně, kdo ví…)…