Recept Beraní ramínko na houbách

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nalejeme si decentní sklenku portského.

Houby zalijeme horkou vodou (dostatečně, ještě ji použijeme) a necháme plavat. Po vychladnutí k houbičkám přidáme panáka portského, tymián a pepř.

Masiko můžeme lehce zatáhnout na pánvi, ale neni to nutné.

Všechno dohromady dáme do hrnce a dusíme. Pomalu, maso občas obrátíme a přelijeme omáčkou. Hotovo je když masiko odpadává od kostí. Před podáváním ještě přidáme hlt portského.

Asi se to celé dá udělat i v papiňáku, ale to pomalé dušení na kanmech po babičce mělo něco do sebe…
A taky by tomu asi slušelo uležení, ale sebrali mi to z pod rukou :-)

Myslím, že pokud místo portského dáme černé pivo a med, taky by to mohlo dopadnout moc dobře.

Recept je z kategorií: Skopové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.11.07 vloženo
  • 3536x zobrazeno

Ingredience

  • ramínka z beránka Františka i s kostí
  • sušené houby
  • portské víno
  • tymián
  • nové koření
  • vavřín
  • pepř a sůl

Doporučená příloha

  • chleba a těžší červené víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Beraní ramínko na houbách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Beraní ramínko na houbách

Určitě by nabylo od věci připravit toto jídlo v Pomalém hrnci. V nejbližší době určitě vyzkouším.

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Beraní ramínko na houbách

To portské si mi moc líbí; a určitě souhlasím s tím pomalým dušením jako ´spoludárcem´ skvělé chutě (a tento souhlas není dán jen tím, že nevlastním papiňák; ostatně nevlastním třeba ani mixér, melu mlýnkem na maso… mám dojem - a není třeba s tímto mým dojmeme souhlasit - že některá jídla dostanou tu správnou chuť spíše připravovaná tradičně… ovšem některá možná moderně, kdo ví…)…

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Vegan raw cheesecake


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz