Recept Bengálské fazole

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

cizrnu přebrat..................a uvařit. tak snadno se nerozvaří. na pánev olej,nakrájenou cibuli do zlatova. přidat na plátky česnek a skoro do hněda. dále přidat zázvor, hřebíčky, skořici, kmín a pálivé. opatrně krátce zapražit . nepřipálit ! nakrájená rajčata ev. trochu vody. míchat zvolna asi 10 min. nyní uvařenou okapanou cizrnu ( fazole) a vydusit skoro do sucha nepřikryté. před dokončením sůl a citron. šťávu použít jako přílohu i samostatně,teplé i studené . když se trošičku protáhne oslava, druhý den z lednice- perfekto. nezvyklá orientální chuť z běžně dostupných surovin

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 14.01.07 vloženo
  • 8077x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Ingredience

  • 250g velkých fazolí- já používám cizrnu slov. cícer
  • voda
  • sůl
  • olej
  • 1 cibule
  • česnek
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 6 hřebíčků
  • 2 pálivé papričky ( nebo prášek)
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého kmínu- lepší je mletý římský
  • šťávu z 1 citronu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bengálské fazole

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bengálské fazole

parles
302 příspěvků 14.2.10 16:21
Re: Bengálské fazole

Kolik dáváš rajčat? V ingrediencích chybí.

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bengálské fazole-Muchacho...

…dakujem ti…a recept urcite napis, je tu plno milovnikov tychto receptov.Osobne nemam pristup ku sepiam, co je velmi pozitivne nie len pre sepie a pod. morske zivocichy, ale aj pre mna - lebo ja ich nielenze nejem ale sa ich aj naramne bojim, aj ked su v konzerve ako ancovicky - vsetko jedno… o)
Cesnekovu omacku neviem aku myslis.. pozri si recepty ci ti budu vyhohovat a ak tam nie je co ti tak chutilo, ochotne pomozem a odpoviem - teda ak viem. Ale myslim si, ze mas na mysli „dega'h“ -roztlceny cesnak, mozno pridat aj feferony, trosku osolit + citronova stava . Moze sa nou polievat ful a podobne jedla. Mam tuto omacku rada, jedlo je take zivsie a vonave. Pekny vecer..

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bengálské fazole

jolano dík, budu pátrat ve tvých receptech.Už jsem asi zapoměl jak to upravují arabové, je to s jakousi česnekovou omáčkou ?! ale vždy jsem si pochutnal
Jolano jestli máš přístup ke klasickým sepiím napíšu jednoduchý Vy-ni ka-jí-cí recept ahoj

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bengálské fazole- Muchacho...

… s tym varenim bobu mas pravdu…a cerstvy sa pouziva zeleny - ten je tiez moooc chutny…a ak mas zaujem o recept pozri v mojich receptoch - mozno ti budu vyhovovat a mozno sa najde dakto a este poradi, alebo si daco najdes ty…pekny vecer..

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bengálské fazole

Kydy ještě jednou velký dík. Mají to osivaborsov@volný.cz. Už to mám asi na cestě. Jak jsem uvedl, hodně se to vaří v arabských zemích, tam se to jmenuje ful. suchý bob se dlouho máčí a ještě déle snad vaří, cca několik hodin. používá se i čerstvý. občas mi přijde k chuti. Jestli někdo zná dobrý recept ozvete se prosím. Určitě ale nepojedu k Niagáře pro nějaké koření. zdravím

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bengálské fazole

Diky KYDY. Na firmu jsem se dostal, napsal jsem a čekám odpověď. Tento bob se hodně užívá k vaření v arabských zemích.

kydy
99 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bengálské fazole
jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bengálské fazole- Muchacho...

…neviem ako v cechach, ale v Polsku ho kupis asi urcite.

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bengálské fazole

Při této příležitosti bych chtěl poprosit laskavé čtenáře- labužníky o tip, kde koupit v česku - BOB OBECNÝ zvaný také koňský bob. Pěstovával se na polích v severních čechách. Také se mele a přidává do krmných směsí: Jedná se mi řádově o pět kilogramů
Dík.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz