Recept Bengálské fazole

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

cizrnu přebrat..................a uvařit. tak snadno se nerozvaří. na pánev olej,nakrájenou cibuli do zlatova. přidat na plátky česnek a skoro do hněda. dále přidat zázvor, hřebíčky, skořici, kmín a pálivé. opatrně krátce zapražit . nepřipálit ! nakrájená rajčata ev. trochu vody. míchat zvolna asi 10 min. nyní uvařenou okapanou cizrnu ( fazole) a vydusit skoro do sucha nepřikryté. před dokončením sůl a citron. šťávu použít jako přílohu i samostatně,teplé i studené . když se trošičku protáhne oslava, druhý den z lednice- perfekto. nezvyklá orientální chuť z běžně dostupných surovin

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 14.01.07 vloženo
  • 7959x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Ingredience

  • 250g velkých fazolí- já používám cizrnu slov. cícer
  • voda
  • sůl
  • olej
  • 1 cibule
  • česnek
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 6 hřebíčků
  • 2 pálivé papričky ( nebo prášek)
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého kmínu- lepší je mletý římský
  • šťávu z 1 citronu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bengálské fazole

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
parles
302 příspěvků 14.02.10 16:21
Re: Bengálské fazole

Kolik dáváš rajčat? V ingrediencích chybí.

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bengálské fazole-Muchacho...

…dakujem ti…a recept urcite napis, je tu plno milovnikov tychto receptov.Osobne nemam pristup ku sepiam, co je velmi pozitivne nie len pre sepie a pod. morske zivocichy, ale aj pre mna - lebo ja ich nielenze nejem ale sa ich aj naramne bojim, aj ked su v konzerve ako ancovicky - vsetko jedno… o)
Cesnekovu omacku neviem aku myslis.. pozri si recepty ci ti budu vyhohovat a ak tam nie je co ti tak chutilo, ochotne pomozem a odpoviem - teda ak viem. Ale myslim si, ze mas na mysli „dega'h“ -roztlceny cesnak, mozno pridat aj feferony, trosku osolit + citronova stava . Moze sa nou polievat ful a podobne jedla. Mam tuto omacku rada, jedlo je take zivsie a vonave. Pekny vecer..

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bengálské fazole

jolano dík, budu pátrat ve tvých receptech.Už jsem asi zapoměl jak to upravují arabové, je to s jakousi česnekovou omáčkou ?! ale vždy jsem si pochutnal
Jolano jestli máš přístup ke klasickým sepiím napíšu jednoduchý Vy-ni ka-jí-cí recept ahoj

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bengálské fazole- Muchacho...

… s tym varenim bobu mas pravdu…a cerstvy sa pouziva zeleny - ten je tiez moooc chutny…a ak mas zaujem o recept pozri v mojich receptoch - mozno ti budu vyhovovat a mozno sa najde dakto a este poradi, alebo si daco najdes ty…pekny vecer..

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bengálské fazole

Kydy ještě jednou velký dík. Mají to osivaborsov@volný.cz. Už to mám asi na cestě. Jak jsem uvedl, hodně se to vaří v arabských zemích, tam se to jmenuje ful. suchý bob se dlouho máčí a ještě déle snad vaří, cca několik hodin. používá se i čerstvý. občas mi přijde k chuti. Jestli někdo zná dobrý recept ozvete se prosím. Určitě ale nepojedu k Niagáře pro nějaké koření. zdravím

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bengálské fazole

Diky KYDY. Na firmu jsem se dostal, napsal jsem a čekám odpověď. Tento bob se hodně užívá k vaření v arabských zemích.

kydy
99 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bengálské fazole
jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bengálské fazole- Muchacho...

…neviem ako v cechach, ale v Polsku ho kupis asi urcite.

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bengálské fazole

Při této příležitosti bych chtěl poprosit laskavé čtenáře- labužníky o tip, kde koupit v česku - BOB OBECNÝ zvaný také koňský bob. Pěstovával se na polích v severních čechách. Také se mele a přidává do krmných směsí: Jedná se mi řádově o pět kilogramů
Dík.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz