Recept Benediktínská polévka z frutti di mare

Bunter Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Benediktínská polévka z frutti di mare

Postup

Očistíme a vykucháme ryby. Z hlav,ploutví a ocasů uvaříme vývar (bez zeleniny a koření). Ostatní části masa vykostíme. Maso a kalamáry nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, papričku omyeme, odstraníme jadérka a nadrobno nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na větší pánvi rozpálíme 150 ml oleje, na němž necháme zrůžovět cibuli, přidáme papriku, osolíme, přidáme rajčata a protlak. Na prudším plameni 6 minut smažíme. Pak přilijeme rybí vývar, přidáme kalamáry a svaříme. Do jiné nádoby dáme na dno vrstvu ryb, zalijeme částí polévky, pak přidáme další vrstvu ryb, znovu zalijeme, až máme všechno maso navrstveno. Nakonec přidáme mlže, zalijeme vínem a 20 minut na mírném plameni vaříme. Nemícháme, jen občas nádobou zatřeseme. Na zbylém oleji necháme zrůžovět česnek, který vyjmeme a pokryjeme jím povrch polévky. V oleji osmažíme dozlatova chléb, z kterého jsme odkrojili kůrku. Polévku podáváme velmi horkou s topinkami.

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 05.05.04 vloženo
  • 6407x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700 g mořských ryb
  • 300 g vykuchaných a očištěných kalamárů (lze koupit zmrazené Tesco,Macro,Globus)
  • 100 g uvařených a vyloupaných mlžů (lze koupit konzervu tamtéž)
  • 3 cibule
  • 1 malá ostrá paprička
  • 400 g rajčat
  • 1 polévková lžíce rajského protlaku
  • 200 ml olivového oleje
  • 300 ml bílého přírodního vína
  • 4 krajíčky chleba
  • 2 stroužky nadrobno nasekaného česneku
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Benediktínská polévka z frutti di mare

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Benediktínská polévka z frutti di mare

Frantiska
927 příspěvků 3.5.09 18:46
Re: Benediktínská polévka z frutti di mare

teda tuto polevku si rada dav v restauracich :) asi si ji uvarim doma

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz