Recept Benediktínská polévka z frutti di mare

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Benediktínská polévka z frutti di mare

Postup

Očistíme a vykucháme ryby. Z hlav,ploutví a ocasů uvaříme vývar (bez zeleniny a koření). Ostatní části masa vykostíme. Maso a kalamáry nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, papričku omyeme, odstraníme jadérka a nadrobno nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na větší pánvi rozpálíme 150 ml oleje, na němž necháme zrůžovět cibuli, přidáme papriku, osolíme, přidáme rajčata a protlak. Na prudším plameni 6 minut smažíme. Pak přilijeme rybí vývar, přidáme kalamáry a svaříme. Do jiné nádoby dáme na dno vrstvu ryb, zalijeme částí polévky, pak přidáme další vrstvu ryb, znovu zalijeme, až máme všechno maso navrstveno. Nakonec přidáme mlže, zalijeme vínem a 20 minut na mírném plameni vaříme. Nemícháme, jen občas nádobou zatřeseme. Na zbylém oleji necháme zrůžovět česnek, který vyjmeme a pokryjeme jím povrch polévky. V oleji osmažíme dozlatova chléb, z kterého jsme odkrojili kůrku. Polévku podáváme velmi horkou s topinkami.

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 05.05.04 vloženo
  • 6003x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700 g mořských ryb
  • 300 g vykuchaných a očištěných kalamárů (lze koupit zmrazené Tesco,Macro,Globus)
  • 100 g uvařených a vyloupaných mlžů (lze koupit konzervu tamtéž)
  • 3 cibule
  • 1 malá ostrá paprička
  • 400 g rajčat
  • 1 polévková lžíce rajského protlaku
  • 200 ml olivového oleje
  • 300 ml bílého přírodního vína
  • 4 krajíčky chleba
  • 2 stroužky nadrobno nasekaného česneku
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Benediktínská polévka z frutti di mare

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Frantiska
927 příspěvků 03.05.09 18:46
Re: Benediktínská polévka z frutti di mare

teda tuto polevku si rada dav v restauracich :) asi si ji uvarim doma

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz