Recept Benátský tuňák

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na plátky nakrájené maso z tuňáka osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Zvýšíme plamen, přelijeme bílým vínem a necháme odpařit. Pak přilijeme rybí vývar, zahustíme trochou mouky, zjemníme máslem a krátce při nižší teplotě podusíme doměkka. Mražený listový špenát necháme rozmrazit, zakápneme olivovým olejem a citronem a osolíme. Tuňáka upravíme na talíř a obložíme špenátem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 08.04.02 vloženo
  • 15641x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g čerstvého nebo mraženého tuňáka
  • 1 větší bílá cibule
  • 1 dl bílého vína
  • 1 dl rybího vývaru
  • 250 g mraženého listového špenátu
  • olivový olej
  • 1 citron
  • trocha másla a mouky
  • sůl
  • mletý pepř

Doporučená příloha

  • Podáváme s bílým chlebem nebo bagetou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Benátský tuňák

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Karbanátky Karbanátky
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz