Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na oleji oprazime pokrajanu cibulu a cesnak. Pridame na male kocky pokrajanu sunku a spolu kratko opecieme. Pridame namocenu a okapanu ryzu, hrasok, osolime, okorenime a zlahka premiesame. Zalejeme vyvarom alebo vodou a uvarime. Podavame posypane struhanym parmezanom. Dobru chut !
Recept je z kategorií: Pokrmy z rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
19.4.20 16:19
Vyzkoušeno. Upravil jsem poměr ingrediencí, rýže jen 250g, šunky 300g a hrášku 130g. Jinak by to asi bylo hledání šunky v kupce rýže. Chutnalo to celkem dobře, i když Benátčan by se asi smíchy utloukl, než by mu došlo, že to myslíte vážně, a pak by vyskočil z okna. Prezentoval bych to spíš jako zajímavou přílohu. Pokud ale svou novou známost chcete ohromit romantickou večeří v italském stylu, budete za blbce.
Líbí se mi4.9.12 12:56
Bez šunky a mražený hrášek až úplně nakonec. Akorát se mi pro tentokráte zdála rýže málo „šlemovitá“, si jsem málo podlila.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 5 labužníkům18.4.12 21:06
Poslechla jsem rady místních znalců a zakoupila rýži Arborio, která se hodí na přípravu rizota. Místo šunky jsem měla při ruce mleté maso a bohužel pouze hrášek v konzervě - brzy vyzkouším s čerstvým. Nemohly chybět u nás oblíbené žampiony. Posypala jsem nastrouhaným sýrem Gran Moravia. Výborné.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Benátské rizoto
5068 příspěvků 7.12.12 14:40
To, to tortoor..
vidiiiis!!! huraaa, nech zije svet bez hranic

PS:tvoj nickname je supr v inom jazyk…az ti ho zavidim namojvieru..
2 příspěvky 7.12.12 13:07
Kristova noho, Itálie na Slovensku
Terie, ještě vyzkouším z plechu než bude čerstvý, možná i mražený
, naklíčený je velmi
zajímavý, jen nevyhovuje většině. Budu dělat pro sebe 
@2905
Také si raději počkám na čerstvý hrášek.
Je to dobrota.
Terie díky za vytažení receptu
Jednoduché, rychlé, velmi chutné. Šunku jsem
nahradila husím „masem“, kousky po uvaření skeletů/, olej nahradila
sádlem.
Hrách jsem nechala klíčit tři dny, velmi krátce propařila, ne všem vyhovovala konzistence. Já byla víc než spokojená. Druhý den hrášek podušen, pak spokojenost veliká.
Až bude čerstvý hrášek, dáme si repete
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Bunter - mas pravdu,a je aj chutnejsia..... Ale ci to je ozajstne " Benatske rizoto " to stopro neviem, mozno ano- mozno nie … o))
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Jestli se jedná o benátské rizoto, tak je to italská specialita na kterou se používá zvláštní kulatá rizotová rýže arborio risotto třeba od firmy Scotti. Italové naše sypká rizota vlastně neznají.