Recept Benátské kuře

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Benátské kuře

Postup

Předehřát troubu na 200°C. Namočit hřibky do vlažné vody na 15min. Naporcovat kuře na 4 porce. Oloupat cibuli a rozkrojit ji na 1/4 a nakrájet rajčata na malé kousky. Položit cibuli, rajčata, hřibky i s vodou, česneky, bazalku, víno a cukr, do zapékací misky, nebo kastrolku a vše dobře promíchat. Osolit a opepřit kuřecí části a položit je na zeleninu kůží nahoru. Přidat změklé máslo a olej. Péct vše v troubě po 1 - 1 1/2 hodiny. Vyjmout maso a udržovat v teple. Propasírovat omáčku přez síto (já ji jednoduše rozmixuji v mixéru) a ochutit. Podávat v omáčníku.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 18.09.02 vloženo
  • 9819x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 lžíce sušených hřibků
  • 1 kuře asi 1.5kg
  • 1 cibule
  • 1 konzerva rajčat (450g)
  • 2 česneky
  • asi 10 lístků bazalky
  • 150ml červeného, suchého vína (třebas Cabernet)
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř
  • 50g másla
  • 4 lžíce olivového oleje

Doporučená příloha

  • Ogrilovaná polenta a zbytek vína.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Benátské kuře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Benátské kuře

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Hodně starý recept a úplně nový obrázek, děkuji ;o)
Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz