Recept Kuřecí Waterzooi

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuřecí Waterzooi

Úvod

Waterzooï de poulet

Postup

Do ohnivzdorného hrnce na dno rozložit zeleninu, přidat sůl, pepř a bouquet garni. Na zeleninu položit kuře a vše zalít dostatečným množstvím kuřecího vývaru, aby kuře bylo potopené. Pomalinku ho vařit (poach/pasirovat), až je tak ze 3/4 hotové, asi 40 minut. Vyjmout kuře a naporcovat ho na 8 dílků. Vrátit ho do kastrolu a poskládat na zeleninu.Přidat na kousky nakrájené máslo a zkontrolovat vývar, aby opět pokrýval maso. Přikryté jemně dusit dalších 30 minut. Pomocí děrované naběračky vyjmout jak maso tak zeleninu a do kastrolu přidat 2 dl neušlehané šlehačky. Zredukovat na hladkou omáčku a popřípadě ji dochutit. Do hrnce navrátit jak zeleninu, tak kuřecí maso a podávat vše z kastrolu s krajíci chleba a máslem, anebo máslem potřenými topínkami P.S. Jméno této flámské speciality je Waterzooï (slovo se skládá z ¨water¨/voda + ¨ziedem¨/probublávat), nebo Waterzootje. Nekdy se přidává také strouhanka. V Ghentu se připravuje s kuřetem.

Nahlásit recept

  • 07.11.06 vloženo
  • 5347x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kuře
  • cibule se dvěma zapíchnutými hřebíčky
  • bouquet garni se 4 lístky šalvěje
  • 200 g řapíkatého celeru, nakrájeného na julienne
  • 200 g očištěného pórku (bílé části), nakráneného na julienne
  • 100 h mrkve nakrájené na julienne
  • dostatečně court-bouilon, nebo kuřecího vývaru
  • 100 g másla
  • 2 dl neušlehané šlehačky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuřecí Waterzooi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuřecí Waterzooi

AbiesAlba
400 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Belgické kuře - Waterzooï de poulet.

Dokonalá pochoutka i pro náročné strávníky. Podávala jsem s haluškami. Děkuju za jednoduchý a chuťově výborný recept. Určitě jsem nevařila naposledy.
Akorát se budu snažit dát míň vody, protože redukování na omáčku se pak pěkně protahuje, takže asi změním trošku způsob vaření - vrazím na chvíli do papiňáku s menším množstvím vody než jsem dávala dneska.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Houbová smaženice Houbová smaženice
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz