Recept BBQ - Rybičky v novinách pro dva

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na každé straně ryby nakrojit 2-3 zářezy. Na pánvi rozehřát máslo, přidat šalotky, papriku a česnek. Osmažit asi po 3 minuty, nebo až je paprika měkká. Odstavit a zamíchat tam strouhanku a sýr. Do každé břišní dutiny natlačit polovinu zchladlé zeleniny. Rozprostřít noviny na prostřední stránce a položit tam rybu. Ohnout strany a potom rybu zabalit do novin tak, aby vznikl úhledný balíček. Dobře ovázat motouzkem a stejně připravit druhou rybu. Balíčky dobře namočit do vody tak, že jsou jí úplně nasáklé. Položit je na rozehřátý zahradní gril a ogrilovat je asi 10-15 minut na každé straně. Před podáváním balíčky rozbalit a rybu pokapat citronem. TIP: Můžete připravit i u táboráku na mřížce položené na kamenech. Nebo doma v předem předehřáté troubě na 220°C pod grilem. Stejnou rybu, ale bez novin lze připravit na pánvi.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 02.02.06 vloženo
  • 3988x zobrazeno

Ingredience

  • 2 malé chňapaly červené (Red Snapper, nebo jiná pevná ryba), vykuchané a očištěné
  • 30 g másla
  • 6 zelených šalotek na jemno posekaných
  • 1 malá červená paprika očištěná a na drobno posekaná
  • 2 stroužky rozdrceného česneku
  • 125 g strouhanky
  • 2 lžíce sýru parmesan
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • dvoje noviny a motouzek z přirozeného materiálu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu BBQ - Rybičky v novinách pro dva

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: BBQ - Rybičky v novinách pro dva.

misapoho, v tomto případě namočené noviny vytvoří jakoby parní zábal. Noviny neshoří a tím pádem tiskařská barva se z nich nevypálí.

Manana má pravdu o Angličanech. Ale na příklad Řekové si také rádi zabalí svoji rybu a brambůrky do novin. Chňapaly/Red Snapper, jak jsem napsala v receptu, se dají zaměnit za jakoukoliv malou pevnou rybu.

Příjemný den!

Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: BBQ - Rybičky v novinách pro dva.

Vážení a milí, s těma novinama bych si vůbec nedělal starosti. V Británii jedí tzv. Fish´n´chips snad stovky let, a od té doby, co byl vynalezen knihtisk, tak to jedli z v kornoutech z listů vytržených z těch starých knih, a když konečně vymysleli noviny, tak to začali podávat v kornoutech z těch novin. To už je snad 150 let? Asi víc. A kdyby dnes dostal Brit, a Angličan zejména, svou porci ryby a hranolků do nějakého neškodného papíru, schváleného Evropskou Unií, tak to vezme, nasedne na vlak do tunelu pod English Channel (kterému Francouzi, nikdo neví proč, říkají La Manche!), dojede do Bruselu a tam jim to všechno omlátí na měkko přes ksicht - což je krásné slovo, které by se konečně měli Britové naučit. A bude trvat na těch novinách!!!! Angličan je totiž konzervativní člověk. A možná právě ty noviny z něj dělají toho sveřepého, na tradicích lpícího, čestného, elegantního, sympatického, ale pro nás někdy studeného gentlemana, a v pracovním vztahu mnohdy až paličatě stupidního partnera.

Zbývá otázka, kde sehnat toho chňapáka, Red Snappera, nahuacky Huachinago. Ve Vídni jsem na trhu viděl nejmenší asi tak osmikilové, kilo bylo za víc než 1000 Kč. V Mexiku, Guatemale a Hondurasu je mají kolem půl kila, vhodné pro jednu osobu, za cenu lidovou, pokud si vzpomínám, tak taková ryba jako kompletní jídlo se vším (přílohy, omáčky trtilly) kolem naší stokoruny.
Recept zde

misapoho
135 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: BBQ - Rybičky v novinách pro dva.

V tom Apetitu bylo napsáno, že doba shoření novinového papíru se rovná času přípravy ryby. Samozřejmě to je závislé na tom, kolik papírů se tam dá, jak vysoko nad oheň a podobně.
Kdyby bylo léto, hned bych to vyzkoušela. ;o)

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: BBQ - Rybičky v novinách pro dva.

Tak nevím, to se zde ještě tiskne tiskařskou černí a ne přirozeným barvivem jako jsou borůvky atd? lvice, sáček by shořel, to musí být hodně stránek novin. Technika se používá v mnoha částech světa ;o) Ale jak jsem již připomněla někde jinde, právě tak by se nemělo balit jídlo do alobalu, a to nikdo ani okem nemrkne! Recept v papírovém sáčku jsem kdysi dávno také přidala ZDE a ten se může použít na různé maso a možské potvorky.

Přeji Ti krásný den, tak jako DanaJ a Daničkovi!

misapoho
135 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: BBQ - Rybičky v novinách pro dva.

V nějakém pořadu v televizi jsem viděla Jamieho Olivera, jak griluje ryby právě v novinovém papíru. V časopisu Apetit to zkoušeli onehdá také a tam bylo napsáno, že se má grilovat do té doby, dokud novinový papír neodhoří. A z hygienických důvodů ho také balili nejprve do pečícího papíru. Sama jsem to ještě nezkoušela.

lvice
148 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: BBQ - Rybičky v novinách pro dva.

Špatné to jistě nebude, jen bych noviny nahradila např. papírovým svačinovým sáčkem. Tuhle jsem je viděla v drogerii. Ty by snad měly být nezávadné. Proč se přikrmovat tiskařskou černí, stačí co člověk zblajzne nevědomě.

Labužník Daníček02
26 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: BBQ - Rybičky v novinách pro dva.

Grilovat v novinovem papiru je tedy skutecne drsne :]. Myslim ze po dvou rybickach by cloveka taky mohli odvest.

DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: BBQ - Rybičky v novinách pro dva.

Co nahradit noviny něčím jiným?
Třeba baličákem nebo pečícím papírem nebo alobalem nebo listy nějaké nejedovaté rostliny. Myslím, že potisk v novinách nebude zdravá záležitost. A taky pozor na papír, aby to nebyl nějaký potažený, jako třeba na způsob křídového nebo tak něco.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Cuketové placky Cuketové placky
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz