Recept Bazant na sipkovej omacke

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Bazanta , ocisteneho, opaleneho, vycisteneho a opalchunteho naporcujeme tak, aby na kazdej porcii bol primerany dostatok masa. Morene alebo aj nemorene, ale posolene porcie ulozime na pekac, oblozime pruzkami slaninky, podlejeme vodou alebo marinadou a pomaly pecieme. Pocas pecenia z casu na cas polievame vypekom kym maso nezmakne. Z oleja a muky urobime zaprazku, rozriedime vyvarom, marinadou alebo len mliekom. Pridame sipkovu marmeladu a rozvarime na konzistenciu omacky.

Recept je z kategorií: Bažant, koroptev, perlička

Nahlásit recept

  • 25.01.06 vloženo
  • 7933x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 - 2 odlezani bazanti,slaninka, sol voda. Sipkova marmelada, muka mlieko/vyvar, olej.
  • /Ak chceme robit de luxe, pripravime si marinadu z cerveneho vina, niekolkych zrniek jalovca a nakrajanej cibule. V nej porcie niekolko hodin alebo dni morime, ale nie je to treba./

Doporučená příloha

  • Porcie bazanta podavame s knedlou a omackou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bazant na sipkovej omacke

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bazant na sipkovej omacke

JanP
141 příspěvků 1.2.06 06:04
Re: Bazant na sipkovej omacke

Suhlasim s oboma diskutujucimi. Pernata zverina sa ma sklbat za studena. Ale niekedy je skutocne lepsie bazanta stiahnut z koze ako osklbat.

AbiesAlba
400 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bazant na sipkovej omacke

Bažanty lze z kůže stáhnout, je to menší piplačka, nelítá vám po kuchyni peří a pokud máte známého muškaře, který si sám váže mušky, bude vám zauzlován, když mu bažantí sklap darujete. :o)

karminek
757 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bazant na sipkovej omacke

Jenom malé upozornění---bažant by se měl škubat za studena

JanP
141 příspěvků 25.1.06 14:29
Re: Bazant na sipkovej omacke

Len na doplnenie receptu.
Ako prilohu mozno doporucit aj rajciakovu /rajsku omacku. Ak nemate sipkovu marmeladu, mozete pouzit/skusit hociaku mrmeladu vyraznejsej chuti.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz