Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Odleželé, oškubané a očištěné bažanty (můžeme je i trochu opálit) vypereme a utěrkou dosucha otřeme. Pak je svrchu i zevnitř osolíme, protkneme slaninou, pokapeme brandy a potřeme máslem. V kastrolu rozpustíme máslo, vložíme na ně jemně nakrájenou cibuli a jakmile zpění, přidáme k ní nahrubo nastrouhanou mrkev a ostatní koření. Do tohoto základu vložíme bažanty, zalijeme je bílým vínem, přiklopíme pokličkou a vložíme do mírné trouby. (Bažanti se mají v troubě dusit, ne péci!) Dušené bažanty rozčtvrtíme a vykostíme. Vypečenou šťávu zahustíme bledou máslovou zásmažkou, krátce povaříme, přidáme smetanu, zahřejeme, ale už nevaříme. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem a brandy. Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu aneb sezónní kuchařka pro pokročilé (1989).
Recept je z kategorií: Bažant, koroptev, perlička
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bažant na bílém víně - slavnostní chod (pro Střelce)