Recept Bazalková treska se studenou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rybu (používám mraženou a ne příliš rozmrzlou) osolíme, opepříme a potřeme bazalkovým pestem. Dáme do pekáčku a pečeme až je hotová a po krajích lehce křupavá. Mezitím si připravíme omáčku - v poměru 1:1 smícháme majonézu a zakysanou smetanu (opět dle počtu strávníků, na jeden kousek ryby počítám tak 1 lžíci omáčky), přidáme prolisovaný česnek (jak je kdo zvyklý; já ho mám moc ráda, ale do tohoto receptu dávám cca 1 stroužek, aby nepřebil ostatní chutě), najemno nakrájené bylinky a případně kapary + okurka. Rybu servírujeme ihned, co nejvíce horkou, krásně kontrastuje se studenou omáčkou.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 23.07.07 vloženo
  • 4953x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Ingredience

  • ryby (např. treska) - množství dle počtu strávníků
  • bazalkové pesto nebo pesto ze sušených rajčat
  • pepř
  • sůl
  • majonéza
  • zakysaná smetana
  • česnek
  • čerstvé bylinky (kopr, pažitka, petrželka,...)
  • nasekané kapary a najemno nakrájená kyselá okurka (nemusí být)

Doporučená příloha

  • vařené brambory, zeleninový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bazalková treska se studenou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bazalková treska se studenou omáčkou

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bazalková treska se studenou omáčkou - Salix

Jak píše Salix, není dobré přidávat více česneku. Stačí opravdu jeden stroužek.
Já jsem česneku dala tentokrát víc a nebylo to ono. Ale zase ryba byla kvalitnější.

Salix
24 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bazalková treska se studenou omáčkou

S tou rybou máš pravdu, Sylvie. Já používám mraženou od Nowaca, je docela fajn, protože z ní není plný pekáč vody. Ale čerstvá by byla určitě lepší.

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bazalková treska se studenou omáčkou

Manžel říká: „Jídlo pro bohy“. A tentokrát chutnala i dětem.
S omáčkou jsem si opravdu vyhrála.
Doporučuju ale raději kvalitnější rybu, já jsem udělala takovou tu levnějšé tresku, jinou jsem neměla

Salix
24 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bazalková treska se studenou omáčkou

Ahoj Sylvie, děkuji za poděkování :-) Já dřív ryby taky moc nejedla, ale tahle je opravdu moc dobrá. Tak držím palce a zdravím manžela, ať mu chutná :-) Měj se krásně :-)

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Bazalková treska se studenou omáčkou

Salix, já sice ryby nejím, ale manžel se po nich může umlátit, takže děkuju za pěkný recept. Bazalka se mi letos bohatě urodila, tak hurá do toho.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Cibulačka Cibulačka
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz