Recept Bazalka v olivovém oleji

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cást bazalky dejte do robota/mixeru spolu s 1 dl oleje. Rozmixujte bazalku na jemno ale ne na puré. Pridávejte po cástech zbytek bazalky a mixujte ale opet ne úplne na jemno. Hrubost si urcete sami.
Vse dejte do sklenice nebo sklenic, nejlépe se sroubovým uzáverem, a zalejte olivovým olejem tak, aby stál ca. 2,5 cm nad bazalkou.
Tato bazalka vydrzí, uchovávaná v chladnicce, mnoho mesícu.
Pri pouzití vyjmete bazalku lzicí, prebytecný olej nechte odkapat zpet do sklenice. Obcas doplnte do sklenice olivový olej.

Vhodné na zálivky, do salátu, do marinád, pri pecení mas, grilování a vzdy, kdyz cerstvá bazalka není po ruce.

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 27.02.09 vloženo
  • 15149x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Ingredience

  • 120 g listu bazalky
  • 1 dl olivového oleje
  • extra olivový olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bazalka v olivovém oleji

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
dag
540 příspěvků 25.11.09 05:12
Re: Bazalka v olivovém oleji.

Dělám také, někdy ještě přidávám česnek, takže se to trochu podobá pestu,

casino
4482 příspěvků 25.11.09 03:31
Re: Bazalka v olivovém oleji.

Mám odzkoušeno… Více se mi osvědčila bazalka zamražená v ledových kostkách.
Kolik měsíců je „mnoho měsíců“ :o()

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.11.09 03:07
Re: Bazalka v olivovém oleji.

Mne na tom vadi ten mixer, neni nad kousky, ale na to jeste nikdo neprisel jak ji uchovat. Velke kusy zcernaj. nejaky napad jiny by tu nebyl?

Roomanka
205 příspěvků 28.02.09 16:50
Re: Bazalka v olivovém oleji.

Každoročně si takto uchovávám libeček, ale ve slunečnicovém oleji. Je výtečný na brambory.

Labužník tonicka02
29 příspěvků 28.02.09 15:30
Re: Bazalka v olivovém oleji.

Bezva nápad. Zkoušela jsem ji do mrazáku, ale není to ono. Díky moc. :)

Anethka
19 příspěvků 28.02.09 02:49
Re: Bazalka v olivovém oleji.

To vypadá moc dobře! Čerstvá bazalka je o moc lepší než sušená, ale doma mi nikdy moc dlouho nevydržela a uschla. Takhle naložená v oleji bude jak čerstvá! :o)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz