Recept Bavorský "Pickelsteiner" (jednoduché)

(Hodnoceno 1x) Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nakrájet maso na kostky. Nakrájet zeleninu i brambory na plátky. Rozehřát tuk v kastrolku a navrstvit do něj maso, zeleninu a barambory, které musí být nahoře. Osolit a opepřit každou vrstvu. Zalít vše vývarem a přikrýt dobře příléhající poklicí. Přivéct do varu a dusit na pomalém ohni po 1 1/-2 hodiny, až je vše měkké. Podávat horké posypané petrželkou. P.S. V Papinově hrnci je pokrm hotový podstatně džíve a navíc si zelenina udrží více vitamínů.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 29.05.03 vloženo
  • 16676x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400g masa bez blan, kostí a tuku, telecí, nebo hovězí a vepřové smíchané (může být podřadnější kvality, protože se dlouho dusí)
  • 1 kg brambor
  • 1 střední cibule
  • 30g tuku (sádlo, nebo olej)
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2-3 kořenové petržele
  • 2 střední mrkve
  • 1 pórek (pouze bílá a světle zelená část)
  • svazek řetkviček, očištěných
  • 500ml vývaru z kostí
  • zelená petrželka posekaná

Doporučená příloha

  • Režný chléb a pivo chcete-li.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tuso 16.8.11 19:35

Prišiel som. Videl som. Skúsil som. Chutilo mi. Fotiť som nestihol. :D

Diskuse k receptu Bavorský "Pickelsteiner" (jednoduché)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bavorský "Pickelsteiner" (jednoduché)

tuso
99 příspěvků 16.8.11 19:35

Prišiel som. Videl som. Skúsil som. Chutilo mi. Fotiť som nestihol. :D

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bavorský ¨Pickelsteiner¨ - la.fea

Dík za další snadný recept, zní dobře ;o) ¨Pickelsteiner¨mám od svého švagra rozeného Bavoráka, tak jako některé další recepty z Bavorska.

Přeji Ti krásný den!

la.fea
94 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bavorský eintopf jinak

1 kg brambor na kolečka, 1/2 kg uzeného masa na kostičky, 2 cibule a 2 červené papriky na kostičky, 1 kelímek zakysané smetany, sůl, pepř, vegeta, olej.
Maso orestujeme na oleji, Přidáme brambory, cibuli a papriky. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou do měkka. Zahustíme smetanou a dochutíme vegetou.
Na talíři ozdobíme sekanou zelenou petržílkou.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
:-)))

Díky!

Labužník liška02
19 příspěvků 9.6.03 08:03
:):)

bylo to mnam.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Ludwigu...

slovo ¨jednoduché¨ již dávno přidávám za názvy jednoduchých receptů (pro naše ne tak zkušené gurmány), takže to nevztahuj na sebe. Všimla jsem si podle Tvé obliby na př. Rossiniho receptů, že nemáš problémy s těmi, vyžadujícími pokročilou znalost v kuchyni. Něco z bavorských receptů sem tam přidám (už jich je na Labužníku poměrně dost, jenže ne všechny jsou označeny slovem ¨bavorské¨). Měj se dobře,

Ludwig.II
39 příspěvků 25.1.09 03:43
:-)

Doufám, že to jednoduché, není myšleno přímo na mě, když jsem se zmínil, že v předchozím receptu na bavorské roštěnky o mírné obtížnostib :-) a klidně zásobuj bavorskými recepty, rád si je přečtu, konečně bavorská kuchyně je ze všech německých kuchyní taková nejrázovitější, nejnápadnější.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz