Recept Bavorský krém 2

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Listy želatiny necháme změknout, lusk rozkrojíme vydlabeme dřeň a malá černá zrnka. Smícháme vejce s cukrem, přidáme vanilkovou dřeň. Šleháme ve šlehači až vznikne hustá napěněná hmota. Třešňovici nalejeme do hrnku, přidáme rozměklou želatinu a za nízké teploty rozpustíme s několika lžícemi smetany. Poté želatinu smícháme se žloutkovou hmotou a přidáme ušlehanou šlehačku. Krémem naplníme formičky, vymyté studenou vodou a dáme vychladnout do chladničky. Před podáváním krém vyklopíme na talířek, polijeme malinovým pyré a ozdobíme čerstvými malinami.

Recept je z kategorií: Krémy

Nahlásit recept

  • 7552x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 lístky želatiny
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 čerstvé žloutky
  • 70 g cukru
  • 1 lžíce třešňovice
  • 300 g šlehačky.
  • *Pyré:*
  • 300 g malin
  • 2 lžíce cukru
  • 2 dl malinové tresti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bavorský krém 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz