Recept Bavorské zelí

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zelí nakrájejte na jemné prouzky, slaninu na kosticky. V hrnci rozehrejte sádlo a na nem opecte slaninu do chrupava. Pridejte cukr a za stálého míchání nechte zkaramelizovat. Do hrnce dejte zelí a jen krátce je orestujte. Zalejte je vývarem, pridejte vinný ocet a posypte kmínem. Hrnec zakryjte poklickou a duste pri nízké teplote asi 20 minut. Odstrante poklicku, zvyste teplotu na strední a za obcasného promíchání varte ca. 5 minut az je zelí mekké a tekutina se odparila. Dochutte solí.

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy

Nahlásit recept

  • 03.03.08 vloženo
  • 6466x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 500 g bílého zelí
  • 50 g prorostlé slaniny
  • 30 g veprového sádla
  • 1 PL cukru
  • 1 PL bílého vinného octa
  • 250 ml masového vývaru
  • kmín
  • sul

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bavorské zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Hruškový koláč Hruškový koláč
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz