Recept Bavorské zelí

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zelí nakrájejte na jemné prouzky, slaninu na kosticky.
V hrnci rozehrejte sádlo a na nem opecte slaninu do chrupava. Pridejte cukr a za stálého míchání nechte zkaramelizovat. Do hrnce dejte zelí a jen krátce je orestujte. Zalejte je vývarem, pridejte vinný ocet a posypte kmínem.
Hrnec zakryjte poklickou a duste pri nízké teplote asi 20 minut. Odstrante poklicku, zvyste teplotu na strední a za obcasného promíchání varte ca. 5 minut az je zelí mekké a tekutina se odparila. Dochutte solí.

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.03.08 vloženo
  • 6237x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 500 g bílého zelí
  • 50 g prorostlé slaniny
  • 30 g veprového sádla
  • 1 PL cukru
  • 1 PL bílého vinného octa
  • 250 ml masového vývaru
  • kmín
  • sul

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bavorské zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Houbová smaženice Houbová smaženice
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz