Recept Bavorské zelí

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zelí nakrájejte na jemné prouzky, slaninu na kosticky.
V hrnci rozehrejte sádlo a na nem opecte slaninu do chrupava. Pridejte cukr a za stálého míchání nechte zkaramelizovat. Do hrnce dejte zelí a jen krátce je orestujte. Zalejte je vývarem, pridejte vinný ocet a posypte kmínem.
Hrnec zakryjte poklickou a duste pri nízké teplote asi 20 minut. Odstrante poklicku, zvyste teplotu na strední a za obcasného promíchání varte ca. 5 minut az je zelí mekké a tekutina se odparila. Dochutte solí.

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.03.08 vloženo
  • 6314x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 500 g bílého zelí
  • 50 g prorostlé slaniny
  • 30 g veprového sádla
  • 1 PL cukru
  • 1 PL bílého vinného octa
  • 250 ml masového vývaru
  • kmín
  • sul

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bavorské zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz