Recept Bavorské vdolečky

babi Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do utřeného másla dobře zamícháme trochu soli, žloutky, vejce, kůru, cukr a třeme asi 15min. do běla. Pak přidáme z droždí vykynutý kvásek, vlahé mléko a ohřátou mouku. Těsto, které nesmí být tuhé, dobře vypracujeme a přikryté, dáme vykynouti. Vykynuté těsto vyválíme na 1 1/2cm. silně, kroužkem vykrájíme přiměřeně velké vdolečky, které na pomoučeném prkýnku necháme přikryté ještě chvíli vykynouti. Pak je v rospáleném tuku smažíme přikryté pokličkou. Pak je obrátíme a nepřikryté dosmažíme. Při kladené vdolečků do tuku vytlačíme do každého důlek, který při podávání naplníme zavařeninou.

Recept je z kategorií: Koblihy

Nahlásit recept

  • 02.09.02 vloženo
  • 15489x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 125g másla
  • 50g krystalového cukru
  • sůl
  • 2 žloutky
  • 1 vejce
  • kůra z nevoskovaného citronu
  • 3/16l mléka
  • 15g droždí
  • 400g prosáté polohrubé mouky
  • 150g převařeného másla, nebo lehkého (na chuť) oleje
  • 100g rybízové zavařeniny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bavorské vdolečky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz