Recept Bavorská pečeně podle Dietra

babi Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso opereme, otřeme a špičatým nožem do něj uděláme otvory, které ještě zvětšíme obrácenou vařečkou. Otvory naplníme nádivkou, maso osolíme a povážeme motouzkem. V pekáči si rozpálíme máslo a na něm usmažíme na lístky nakrájený celer a cibuli. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list a citronovou kůru, vše svázané do bavlněné kuchyňské gázy. Do usmaženého přidáme maso nadívanou stranou nahoru, podlijeme jej trochou vývaru a dusíme 3/4 hodiny. Pak maso obrátíme a udusíme jej do měkka. Mezi pečením poléváme maso šťávou a je-li nutné, podlijeme více horkým vývarem. Pak maso vyndáme, nakrájíme na plátky a poskládáme na nahřátou mísu. Vyndáme koření a zahodíme. Omáčku zaprášíme moukou, přilijeme trochu hovězího vývaru a vše dobře povaříme. Před podáváním přilijeme víno a citronovou šťávu. Omáčku podáváme v omáčníku. Nádivka: Na kostečky nakrájenou slaninu dáme rozehřát a pak do ní přidáme nastrouhanou cibuli. Přidáme vejce, šunku, okurky, kapary, zelenou petželku, hřibek, sardeli, pepř, papriku a směs dobře promícháme.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 07.10.02 vloženo
  • 8090x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800g hovězího masa, nejlépe květového
  • sůl
  • 50g slaniny
  • 60g másla
  • 50g cibule
  • kousek celeru
  • 2 zrnka nového koření
  • 5 zrnek pepře
  • 1 bobkový list
  • ze 1/4 nevoskovaného citronu kůra v kouscích
  • 20g mouky
  • 1/8l suchého, červeného vína
  • z 1/2 citronu šťáva, nebo podle chuti
  • hovězí vývar podle potřeby
  • Nádivka:
  • 30g slaniny
  • 30g cibule
  • 1 vařené vejce, na malé kostky nakrájené
  • 60g šunky, na malé kostky nakrájené
  • 2 malé, kyselé okurky, posekané
  • 5g kaparů, posekaných
  • zelená petrželka, posekaná
  • 1 hříbek asi 30g velký, posekaný
  • 1 sardelka, utřená
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • pepř podle chuti

Doporučená příloha

  • Dušená rýže a dušená zelenina.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bavorská pečeně podle Dietra

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz