Recept Bašta z panenky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bašta z panenky

Postup

Panenku rozkrájíme na medailonky,posypeme gril.kořením česnekovým a mezitím si dáme na pánev kousek sádla,nebo oleje.Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli,anglickou na kostičky a necháme zesklovatět(5minut),kdo má rád může nechat trochu déle,poté přidáme panenku a opékáme.Dochutíme ještě trochou gril.česnek.koření.Nakonec přidávám trochu kečupu,zjemní to chuť,je to výborná kombinace s česnekovým kořením.Většinou toto rychlé jídlo dělávám v práci,takže je k tomu výborný jen čerstvý chléb,ale s hranolkami to bude jistě také výborné.za 15minut je hotovo

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 01.11.06 vloženo
  • 15345x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2x vepřová panenka
  • 1-2cibule
  • 20 dkg anglické slaniny-na kostičky
  • kečup
  • grilovací koření česnekové

Doporučená příloha

  • chléb,hranolky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bašta z panenky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bašta z panenky

sigrid
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bašta z panenky

Kdo má rád játra, je to velmi dobré, i když se místo panenky použijí játra. Potom ovšem bez kečupu. A ten pršut, boni, to muselo být dobré vylepšení :-)!

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bašta z panenky- bono

jééé, to bych s tebou příště udělala výměnu- pršut je jedno z mých oblíbených pochoutek, tak mi ho dáš a já ti dám anglickou!! Jo kdyby to tak šlo viď-výměnnej obchod, třeba se to vrátí, už to tady bylo.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bašta z panenky

Vlastibulko, to zní dobře..:))

vlastibulka
81 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bašta z panenky

Je to naozaj veľmi dobré papaníčko. Aj ja som slaninku s cibuľou robila tak ako kolibrik, len som úplne zabudla na kečup a vôbec mi nechýbal. Ako prílohu som uvarila brokolicu a karfiol na pare, potom trochu osmahla na ochutenom výpeku, ktorý mi ostal po medajlónikoch. Mňam :-)

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bašta z panenky

Místo slaniny jsem použila pršut. A kečupu opravdu jen trošku.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bašta z panenky

Právě dojedené a pochválené. Hledala jsem něco rychlého a zároveň dobrého, protože mám obě děti doma. Pečivo jako příloha jim nevadí, naopak.
Byla to dobrá volba, moc jim chutnalo. :-) Díky za recept. B.

kolibrik
7 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bašta z panenky

Opravdu výborná bašta. Jenom jsem udělala malou změnu. Anglickou slaninu rozškvařím a osmažím s cibulkou.. Maso udělám zvlášť a teprve potom smíchám angl. slaninu, cibulku a šťávu z masa a přidám kečup. Cibulka není připálená, slanina zůstane křupavá.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz