Recept Barmský hrnec

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Barmský hrnec

Postup

Do hrnce dáme olej, hrubě sekanou cibuli. na kousky nakrájené tučnější hovězí maso a opečeme. Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme skořici, zázvor, kari, pepř, papriku a dusíme, až je maso poloměkké. Přidáme na kousky nakrájeného lososa a dodusíme doměkka. Koření používají v Barmě nejen k získání aroma, ale i k zahuštění pokrmu. S laskavým svolením Manany - vložila Danda. Foto v deníčku :-)

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 24.03.06 vloženo
  • 9726x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1.5

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 4 cibule
  • 800 g předního hovězího masa
  • vývar
  • sůl
  • 2 -3 lžíce mleté skořice
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 1 lžička kari
  • mletý pepř
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 400 g lososa ( syrového nebo z konzervy ve vlastní šťávě )

Doporučená příloha

  • Rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 22.03.06 00:00

Opět ze sešitu - Kotlík a jehla - koření zahustilo omáčku a ta byla sqelá :-)

Diskuse k receptu Barmský hrnec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
van.Thomas
192 příspěvků 11.02.12 20:40

Na fotce to vypadá jako krásný gulášek, ale mně se přes noc všechna tekutina vsákla. Což o to, dobré to bylo, jen jsem si to představoval víc jako guláš. Losos nebyl příliš kvalitní a moc tomu nepomohl. Zmrzlý vypadal hezky, po rozmrazení bláto. Kombinace koření je rozhodně zajímavá.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Barmský hrnec- Danda

Snědeno a prostě výýýýýborný za 1 s hvězdičkou! Manžel si ještě přidal a pak božsky funěl. Udělala jsem k tomu „červíkovou rýži“ od glammy.
Dando, díky za recept a 100% budu mnohokrát opakovat! Čím víc se dá skořice, tím je to lepší a lepší až je to nejlepší. A nebojte se jí, já jsem ze začátku moc nevěřila a pak jsem jen přidávala.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Barmský hrnec

Všechno jsem si připravila a právě na tuhle dobrotu se chystám. Recept mi padl ihned do oka a má dost chvály na to, aby mě to zlákalo. Dodržím to se vším všudy a udělám k tomu i tu rýži. Budeme vidět, jak nás ta mana překvapí.
Všem hezký den! Jana

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Barmský hrnec - Manano :-)

už podruhé bylo lepší na talíři než na fotce , a dík za radu - čím víc tím míň :-) D

Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Barmský hrnec - Dando,

já pořád říkám, žes fotografickej umělec. Ty to tou fotografií uděláš vždycky lepší, než to ve skutečnosti je! :-)))

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Barmský hrnec - Manano :-)

barmský hrnec nás nadchl, síla koření potěšila chuťové pohárky, mám kus hovězího, tak jdu na něj, protože v tomhle počasí vzpruží :-) a taky přihodím lepší fotku/a a dopiju poslední maličkou tequilu, z nostalgie :-)) D

marmelada
1642 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Barmský hrnec

Včera jsem ho vařila, ale musím bohužel konstatovat, že mě to nijak moc nenadchlo. Jíst se to dá, ale není to dle mého vkusu. Nebo mám právě lehčí období. Tohle si už asi nezopáknu.

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Barmský hrnec

Tady snad straší - je to recept od Anci č. 20720.
Tento:
1 kg hovezí klizka
2 velké cibule
tmavy chleba
400 g rajcata krájená z plechovky (co nejkvalitnejsí)
cesnek 4,5,6 velkych strouzku
cerné olivy
tmavy cukr (1 pl), nebo nekolik krystalu Kandys
bílé suché víno
sádlo (2 pl)
korení (nové korení, bobek, rozmaryn, pepr, mletá skorice, susené chilli papricky)
 sul

Příprava:
Cibuli nakrájíme na klínky, ve velkém papináku rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme. Pridáme maso nakrájené na mensí kousky a po cástech necháme zatáhnout, zalejeme vlaznou vodou (aby ji bylo tak 5 cm nad maso), pridame koreni (skorice tak tri spetky), osolíme a papinákujeme dokud maso není mekké. Pak otevreme, vrazíme tam rajcata, cukr, olivy, posekany cesnek, bílé víno, jeste trochu skorice a na zahustení na kousky nakrájeny chleba vcetne kurek. Pomalu provaríme, pak odstavíme, necháme pomalu!!! vychladnout a hrnec ulozíme nekam do chladu. Druhy den zredíme bílym vínem, prohrejeme a predhodíme hladovcum (treba na Novy rok jako snidani - vyzkouseno, nic nezbylo) …

Tenhle gulás by mel byt ve vysledku trochu do sladka, se skoricovou vuní a stiplavostí, zároven i trosku ostry po chilli, zálezí uz na vasich chutích (ale se skorici to neprezente)

jezevec
159 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Barmský hrnec

Tenhle jsem nehledal, i když ta pračka taky nevypadá špatně!

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Barmský hrnec

Kruci, co je to za pitomost......vždyť jsem tam vkládala recept Hovězí se skořicí.....

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Barmský hrnec

Marmelado, jezevec hledal "tento recept ":http://www.bilezbozi.cz/…nim/ewc-1350 . Ale tohle taky nevypadá špatně.

jezevec
159 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Barmský hrnec

Dopídil, zkusil, je to OK. I toho druhého receptu na ancino Hovězí se skořicí, jenom se to nedá najít ve vyhledávání- čert ví proč. To zkusím taky, ale za nějakej čásek, nejen skořicí živ je člověk!

marmelada
1642 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Barmský hrnec - jezevec

Tak jsi se receptu dopídil. Zase jsem měla pravdu! :)). Budu věřit a zkusím!

jezevec
159 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Barmský hrnec

Uvařil jsem to dnes v PH, na high 5 hodin. Dal jsem místo lososa filé, jednak ho neměli, což se mi hodilo(šetřílek). Stejně by ho v té spoustě koření asi nikdo neidentifikoval. Filé tam šlo na poslední hodinu. Byla to velikánská mlaskačka, nebojte se skořice! Jenom jsem to na talíři malinko přibrousil chili omáčkou. Jo a ta porce je pro 4 dřevorubce, já to dělal z poloviční dávky! Díky, Manano a Dando!

Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Barmský hrnec

Ano, to je vono! Čím víc skořice dáš, tím méně to připomíná krupicovou kaši! :-))))))

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Barmský hrnec

Trochu jsem se bála dát tolik skořice, ale koření se spojilo ve voňavou, hustou, lahodnou, pikantní omáčku. Manano, málem jsme vylizovali talíře, díky :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Houbová smaženice Houbová smaženice
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz