Recept Barbecue omáčka ke dni otců i jindy

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Barbecue omáčka ke dni otců i jindy

Postup

V kastrolku rozehřát olej na středním ohni. Přidat cibuli a česnek. Za stálého míchání smažit, až je cibule sklovitá, asi 5min. Zamíchat dovnitř rajčata, kayenský pepř, W-omáčku, ocet a melasu, nebo med. Dusit, až je vše zredukováno o 1/3, asi 45min. Sem tam zamíchat. Po částech rajčatovou směs rozmixovat. Osolit a opepřit. Nalít do sklenice a nechat vychladnout. Vzduchotěsně uzavřít a uschovat v chladničce až po dva týdny. P.S.: V Severní Americe jsou to vesměs muži, co rádi připravují jídlo na barbecue. Dvaadvacátého června se slaví Svátek otců.

Recept je z kategorií: Studené omáčky

Nahlásit recept

  • 28.05.03 vloženo
  • 12474x zobrazeno

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • španělská, nebo podobná cibule nakrájená na 7mm kousky
  • 4 stroužky česneku, utřené
  • 2x konzerva rajčat, 750ml každá, na hrubo rozmačkaná rajčata
  • 1/4 lžičky kayenského pepře, nebo podle chuti
  • 3 lžíce worcestershire omáčky
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 110 ml bezsirné melasy, nebo medu
  • hrubá sůl a pepř podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Barbecue omáčka ke dni otců i jindy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Reveňový koláč Reveňový koláč
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz