Recept Barbaankovy karbanátky

(Hodnoceno 1x) barbaanek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Barbaankovy karbanátky

Postup

ingredience smícháme, strouhanky jen symbolicky, aby nezanikla chuť masa a karbanátky nebyly gumové a tuhé. Z masa tvarujeme karbanátky cca 5cm široké a 2cm vysoké, v ničem už neobalujeme (ani ve strouhance ne) a na pánvi je lehce zploštíme. Smažíme z obou stran dohněda, při smažení první strany jsou karbanátky ještě křehké, takže nenapichovat a nemačkat, obracet obracečkou. Ještě tip: karbanátky nedávám na ubrousek, ale na rošt z trouby položený na dřez. Tam je nechám okapat a dvěma či třemi ubrousky pak pouze utřu kapku tuku na spodku.

Další recepty na Karbanátky

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 31.03.04 vloženo
  • 34082x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 1kg mletého masa
  • dvě vejce
  • 2-3 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • sůl, pepř, majoránka, mletý kmín, mletá paprika
  • popř. lze některá koření nahradit grilovacím
  • olej na smažení

Doporučená příloha

  • bramborová kaše s osmahnutou cibulkou, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.5.13 07:57

Zajímavé karbanátky a hlavně moc dobré!

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Barbaankovy karbanátky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Barbaankovy karbanátky

Eja
3884 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Barbaankovy karbanátky

Barbaanko, včera jsem vyzkoušela k večeři s brkaší / naše domácí zkratka pro bramborovou kaši - ještě říkáme bršťouch a brknedlík/ a manžel, který karbanátky zá:,–(ně odmítá, neprotestoval a zanechal prádný talíř. Díky.

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Barbaanku(o),

zcela s Tebou souhlasím s minimálním množstvím strouhanky a gumovitosti "strouhankových karbanátků.
Díky za tip s roštem - jistě se u mě v kuchyni sníží spotřeba rolí kuch. utěrek.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Velikonoční zajíček

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Chilli con carne Chilli con carne
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz