Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Předem namočenou fazoli dáme do nové studené vody a dáme vařit. Když je napůl uvařená, přidáme propláchnuté a okapané pokrájené kyselé zelí, sůl, pepř, česnek, a vaříme vše po 30min., nebo až je fazole měkká. Polévku zahustíme cibulovou zásmažkou, do které jsme přidali mletou papriku. Polévku ještě povaříme. Do hotové polévky vložíme na kolečka nakrájenou opečenou klobásu, nebo uzené a před podáváním přidáme kyselou smetanu.
Recept je z kategorií: Luštěninové polévky
chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bánovská kyselica - slovenská fazolová zelňačka
To je recept od naseho davneho vyborneho slovenskeho kamarada Stefo, ktery me zasoboval recepty z domova
Moc Te zdravim!
Příspěvek upraven 06.04.13 v 22:16
551 příspěvků 29.3.13 18:12
Aniž bych znal tento recept, tak jsem doma vařil fazolajdu s klobásou. Po ochutnání to chtělo lehce dokyselit. A v tom mě napadlo kysané zelí a musím říct, že příště ji budu vařit už jen s kysaným zelím. Gastrokouzelnice babi mě sice na Labu předběhla, ale já vím proč. Protože je to prostě třída!

Mńam mňam, dneska ji du po 2× vařit a moc se na ni těším
Fazole a zelí jsem si dovezla z Centrálného
trhoviska z Blavy, papriku z Maďarska. Tak bude určitě ještě lepší než
minule. Díky moc za recept.
