Recept Bánovská kyselica - slovenská fazolová zelňačka

babi Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bánovská kyselica - slovenská fazolová zelňačka

Postup

Předem namočenou fazoli dáme do nové studené vody a dáme vařit. Když je napůl uvařená, přidáme propláchnuté a okapané pokrájené kyselé zelí, sůl, pepř, česnek, a vaříme vše po 30min., nebo až je fazole měkká. Polévku zahustíme cibulovou zásmažkou, do které jsme přidali mletou papriku. Polévku ještě povaříme. Do hotové polévky vložíme na kolečka nakrájenou opečenou klobásu, nebo uzené a před podáváním přidáme kyselou smetanu.

Recept je z kategorií: Luštěninové polévky

Nahlásit recept

  • 11.09.03 vloženo
  • 18126x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200g suché fazole
  • 100g kyselého zelí
  • domácí klobása, nebo uzené maso
  • 30g másla
  • 30g hladké mouky
  • 1 cibule
  • sůl a pepř
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • mletá paprika
  • 2-4 lžíce kyselé smetany

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bánovská kyselica - slovenská fazolová zelňačka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bánovská kyselica - slovenská fazolová zelňačka

babi
6360 příspěvků 6.4.13 22:15

To je recept od naseho davneho vyborneho slovenskeho kamarada Stefo, ktery me zasoboval recepty z domova :D
Moc Te zdravim!

Příspěvek upraven 06.04.13 v 22:16

kamilio
551 příspěvků 29.3.13 18:12
je to lahůdka!

Aniž bych znal tento recept, tak jsem doma vařil fazolajdu s klobásou. Po ochutnání to chtělo lehce dokyselit. A v tom mě napadlo kysané zelí a musím říct, že příště ji budu vařit už jen s kysaným zelím. Gastrokouzelnice babi mě sice na Labu předběhla, ale já vím proč. Protože je to prostě třída! :D :D :D

Mochita
9 příspěvků 31.5.11 09:07

Mńam mňam, dneska ji du po 2× vařit a moc se na ni těším :) Fazole a zelí jsem si dovezla z Centrálného trhoviska z Blavy, papriku z Maďarska. Tak bude určitě ještě lepší než minule. Díky moc za recept. :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kuře na kapustě

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz