Recept Banány v limetovém rumu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Banány v limetovém rumu

Postup

1. Limetu omyjeme horkou vodou a osušíme. Kůru ostrouháme a z li­mety vymačkáme šfávu. Máslo zpě­níme na pánvi a přidáme limetovou kůru a šťávu, rum, cukr a skořici a ne­cháme přejít varem. 2. Banány oloupeme, rozpůlíme a podélně prokrojíme. Dusíme je v pánvi na mírném ohni přibližně 5 min. Postupně přiléváme po tro­škách šťávu. 3. Do hotového kokosového krému přidáme dotuha ušlehanou šlehačku a koko­sový likér. 4. Banány se šťávou rozdělíme na talířky. Na pánvi bez tuku osmahneme nastrou­haný kokos, vyjmeme a necháme vychladnout, poté jím banány posypeme. Ozdobíme limetovýmí plátky. Kokosový krém podáváme zvlášť.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 18.09.03 vloženo
  • 3662x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 580 kcal, 43 g bílkovin, 31 g tuků, 63 g sacharidů
  • 1 limeta
  • 50 g másla
  • 4 cl rumu
  • 50 g cukru
  • 4 lžičky skořice
  • 4 banány
  • 300 ml smetany na šlehání
  • 100 ml kokosového krému (hotový výrobek)
  • 30 ml Malibu (kokosový likér)
  • strouhaný kokos a limetové plátky na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Banány v limetovém rumu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz