Recept Banány po amsterodamsku

(Hodnoceno 1x) manek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Banány po amsterodamsku

Postup

Oloupané banány pokapeme citronovou šťávou. Střed banánů obalíme nejprve plátkem sýra a potom plátkem šunky tak, aby konce banánů i okraje sýra byly vidět. Opékáme v rozehřátém oleji, až je šunka pěkně dokřupava. Podáváme s hranolky a mrkvovým salátem, nebo brusinkovým kompotem.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 4110x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 nepřezrálé banány
  • citronová šťáva
  • 4 plátky eidamu
  • 4 plátky šunky
  • jemná hořčice
  • olej na smažení.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 12.10.20 08:50

Vynikající jako teplá sousta k odpolednímu podzimnímu posezení u vína. :hug:
Kombinace banán + ementál + schwarzwaldská šunka. Zajistila jsem párátkem proti uvolnění. Je to nenáročná rychlovka a pro vítané hosty exotické chuťové překvapení. Protože jsem podávala jako slaná sousta k vínu, nepodávala jsem s hranolky. Na stole jsem nechala jako možnou přílohu malé bagetky.

P. S. Kam s hořčicí? Raději jsem nedala. :nevim:

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Banány po amsterodamsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Banány po amsterodamsku

Eja
3880 příspěvků 16.10.20 15:04

@amylon ee a Neee má poměrně rozdílný význam…
Jen jsem si dovolila říct názor, že Birkana volbou surovin pozvedla recept na vyšší úroveň.
Ale chápu, že Vám to stojí za třicátý diskuzní příspěvek za několik let bez jediného vloženého receptu…

amylon
30 příspěvků 16.10.20 11:07

To sedne, když člověk, který neví jaký je rozdíl mezi maceškou a máslovkou dělá ee na „eidam a obyčejnou šunku“.Co je na kvalitním eidamu, tedy Edamu, špatného?

Eja
3880 příspěvků 15.10.20 17:19

Velmi pěkné :potlesk: kombinace schwarzwaldské šunky a ementálu ( s obyč. šunkou a eidamem asi neee…). K té hořčici - autor píše jemnou, no já bych si možná dokázala představit trošičku! hrubozrnné máznout mezi šunku a sýr…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Chléb s celerem Chléb s celerem
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz