Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jcs1 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z mouky, cukru, droždí, mléka, olivového oleje, našlehaného vejce, soli a dle potřeby 100 - 150 ml vody vytvořte těsto. Mělo by být vlhké a měkké konzistence. Těsto hnětte alespoň 10 minut na pomoučeném válu. Vložte do lehce olejem vymazané mísy a nechte alespoň 10 minut kynout pod utěrkou. Mezitím si nakrájejte banány na tenká kolečka, smíchejte s třtinovým cukrem a přidejte 2 - 5 lžiček skořice dle chuti. Kdo má rád, může přidat rozinky (já jsem vynechal). Těsto na pomoučeném válu rozválejte na rozměr cca 30 x 40 cm, rozpusťe ccca 50 g másla a těsto z jedné strany potřete. Na těsto rovnoměrně rozprostřete směs s banány a po delší straně těsto opatrně srolujte. Odkrojte okraje a těsto nakrájejte na cca 8 - 10 šneků. Šneky poskládejte vedle sebe do máslem vymazané a moukou lehce vysypané zapékací mísy (nařezanou stranou nahoru). Nechte ještě cca 30 minut kynout. Asi 4 lžíce medu nechte rozpustit v hrnci a potřete jím šneky (já jsem nedělal - není nutné med přidávat) Předehřejte troubu na 180 °C a šneky pečte cca 25 - 35 minut dozlatova. Před koncem můžete ještě potřít zbytkem medu nebo másla (aby byl povrch hezky dozlatova). Můžete propíchnout špejlí a zjistit, zda je těsto hotové i uvnitř. *Inspirováno receptem v magazínu Albert 9/2012*
Recept je z kategorií: Buchty
Vanilková zmrzlina, káva
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Banánovo-skořicové šneky