Recept Banánovo-kuřecí karbanátky

(Hodnoceno 1x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Banánovo-kuřecí karbanátky

Postup

1. Povařte nakrájené brambory v pánvi zhruba 10 minut nebo dokud se neprovaří. Slijte vodu a rozmačkejte je na kaši. Vmíchejte kuře. 2. Rozmačkejte banán a přidejte do brambor s moukou, citronovou šťávou, cibulí a polovinou nasekané šalvěje. Osolte, opepřete a promíchejte vše dohromady. 3. Rozdělte směs na 8 stejných dílů. Vytvarujte každý díl v malý karbanátek. 4. Rozehřejte máslo a olej na pánvi. Vložte do ní tyto karbanátky a smažte 12-15 minut nebo dokud nejsou dozlatova opečené a hotové i uvnitř. Při smažení je jednou obraťte. Sundejte je z pánve a uchovejte v teple. 5. Do pánve nyný vmíchejte smetanu a vývar s druhou polovinou nasekané šalvěje. Povařte na mírném plameni 2-3 minuty. 6. Karbanátky naaranžujte na servírovací talíř, ozdobte lístky šalvěje a podávajete se smetanovou omáčkou. Tip: Po přidání smetany do pánve neuvádějte do varu, ale povařte na mírném plameni, jinak se Vám omáčka zdrcne.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 9108x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 2/3 hrnku na kostičky nakrájených brambor
  • 225 g mletého kuřecího masa
  • 1 velký banán
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 cibule, najemno pokrájená
  • 2 lžíce posekaného čerstvého šalvěje
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2/3 hrnku smetany
  • 2/3 hrnku kuřecího vývaru
  • sůl
  • pepř
  • lístky čerstvého šalvěje na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 9.10.10 21:23

Miluju recepty, kde jedna ingredience je zadána s přesností na 5 gramů a druhé se má dát něco mezi dvěma a třemi hrnky a je jedno, jak jsou veliké. U mě například bylo 2 a 2/3 hrnku cca 750 gramů brambor, coz je zoufale moc. Vařil jsem přesně podle postupu, ale vyšla mi rozbředlá kaše, která se přitulila na ruce a už nikdy se nepustila. Vymodelovat se z toho nedal ani kravinec, natož karbanátek. Co se smažení týče, konzistence bláta vytrvala od začátku do konce. Na spodku se okamžitě vytvořil spálený film, ostatní zůstalo syrové. Pokud bylo dost oleje, bláto se rozuteklo po pánvičce dle libosti. Osmažit se to nedalo a obrátit už vůbec ne. Nakonec to zachránilo čtvrt kila mouky nad plán a dvě vejce. Poté jsem z toho udělal cosi jako tenké bramboráky. Pouštět se do karbanátků bych se ale neodvážil ani tak. Už jen proto, že tepelná úprava kuřat z Číny zde rozhodně v kouli není dostatečná. Mimochodem, maso je zde spíše jako koření a na talíři ho nepotkáte. Spíš je ho škoda, dala by se z něj udělat slušná minutková porce.

Diskuse k receptu Banánovo-kuřecí karbanátky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Banánovo-kuřecí karbanátky

van Thomas
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.10.10 10:03

Ahojky. O to ani tak nejde, pro mě za mě se dá jako míra použít klidně květináč. Jen jsem poukazoval na to, že v receptu by se měla používat jednotná míra pro všechny ingredience, pokud to lze, jinak se riziko neúspěchu zvyšuje. Zejména pokud jde o netradiční kombinace. Toť vše. Hezký den a jídlu zdar.

esmeralda
4813 příspěvků 9.10.10 22:01

Tomáši, recept jsem nezkoušela a ani mě neláká, ale nevidím v něm, co se měr týče, žádné nepřesnosti.

Pepíček žije ve Státech a tam je hrnek (cup) přesná míra - 236,6 ml.
Právě tak jako je přesně definovatelná míra lžíce, lžičky atd…

U nás v Oz je to zrovna tak. Jelikož ale již nějaký pátek používáme metrickou soustavu, hrnek je 250 ml.
Jenom si na to člověk musí zvyknout.

V jednom ti ale dám za pravdu. Brambory bych též preferovala třeba v gramech než v hrncích.

Příspěvek upraven 09.10.10 v 22:38

van.Thomas
196 příspěvků 9.10.10 21:23

Miluju recepty, kde jedna ingredience je zadána s přesností na 5 gramů a druhé se má dát něco mezi dvěma a třemi hrnky a je jedno, jak jsou veliké. U mě například bylo 2 a 2/3 hrnku cca 750 gramů brambor, coz je zoufale moc. Vařil jsem přesně podle postupu, ale vyšla mi rozbředlá kaše, která se přitulila na ruce a už nikdy se nepustila. Vymodelovat se z toho nedal ani kravinec, natož karbanátek. Co se smažení týče, konzistence bláta vytrvala od začátku do konce. Na spodku se okamžitě vytvořil spálený film, ostatní zůstalo syrové. Pokud bylo dost oleje, bláto se rozuteklo po pánvičce dle libosti. Osmažit se to nedalo a obrátit už vůbec ne. Nakonec to zachránilo čtvrt kila mouky nad plán a dvě vejce. Poté jsem z toho udělal cosi jako tenké bramboráky. Pouštět se do karbanátků bych se ale neodvážil ani tak. Už jen proto, že tepelná úprava kuřat z Číny zde rozhodně v kouli není dostatečná. Mimochodem, maso je zde spíše jako koření a na talíři ho nepotkáte. Spíš je ho škoda, dala by se z něj udělat slušná minutková porce.

akipro
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Banánovo-kuřecí karbanátky

Zajimava kombinace,sbihaji se mi sliny,ale bohuzel jsem v aute,takze diky za inspiraci

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Velikonoční zajíček

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz