Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Indonézská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Střídku z veky nakrájíme na kostičky a opečeme nasucho v troubě dozlatova. Vejce našleháme s kokosovým mlékem, přidáme normální mléko, pudinkový prášek, koření a špetku soli, směs nalijeme na opečenou veku a necháme asi 10 minut stát. Banány oloupeme, nakrájíme na větší kostky, promícháme je s připravenou směsí a z hmoty utvoříme dvě šišky. Zabalíme je do potravinové fólie (*v Indonésii se balí do banánového listu*), na obou koncích svážeme, vložíme do vroucí vody a vaříme asi 17 minut. Uvařené knedlíky rozbalíme a ještě vlažné nakrájíme na plátky. *Poznámka:* Podáváme jako přílohu k orientálním pokrmům. *Tip:* Když do těsta přidáme 2 sáčky vanilinového cukru a méně soli, můžeme knedlíky podávat jako dezert se šlehačkou a ovocem. Čerpáno z netu.
Recept je z kategorií: Knedlíky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
8.12.18 17:47
Nekoupila jsem kokosové mléko, tak muselo postačit obyčejné a nechtělo
se mi načínat pudinkový prášek kvůli jedné lžíci (dělala jsem
z poloviční dávky.)
Tak posloužil Solamyl. Je to v podstatě totéž, jen bez vanilkové
příchuti, kterou opravdu nemusím
Ale knedlíky jsou to překvapivě velmi dobré, banán v nich nedominuje tak
moc, jak jsem čekala, takže ač dnes na sladko polité bílým jogurtem a
sypané strouhanou hořkou čokoládou, rozhodně se je nebudu bát příště
servírovat i jako přílohu, k většině jídel se hodí velmi dobře
Foto v komentáři…
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Banánové knedlíky
Nekoupila jsem kokosové mléko, tak muselo postačit obyčejné a nechtělo se mi načínat pudinkový prášek kvůli jedné lžíci (dělala jsem z poloviční dávky.) Tak posloužil Solamyl. Je to v podstatě totéž, jen bez vanilkové příchuti, kterou opravdu nemusím
Ale knedlíky jsou to překvapivě velmi dobré,
banán v nich nedominuje tak moc, jak jsem čekala, takže ač dnes na sladko
polité bílým jogurtem a sypané strouhanou hořkou čokoládou, rozhodně se
je nebudu bát příště servírovat i jako přílohu, k většině jídel se
hodí velmi dobře 
1437 příspěvků 25.1.09 03:43
Vladka, Marmelada, ďakujem za informácie, ja múčniky veľmi nemusím, tak o pudingových práškoch prehľad nemám, musím si doplniť vzdelanie.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
V Čechách se pudinkový prášek prodává neslazený.Jak jsem se dívala na www.oetker.sk - tak na Slovensku neslazený pudinkový prášek taky seženeš. Tak si pak sladkost tohoto pokrmu můžeš sama/sám redukovat případným přidáním cukru.
Svato, protože jsem teprve dnes recept našla, neměla jsem příležitost ho vyzkoušet, ale vzhledem k tomu, co recept obsahuje a k jeho původu, bych odhadla, že to bude jen lehce nasládlé chutí banánů a kokosového mléka (pikantní nádech tomu přidá koření - prostě orient). Protože pudinkový prášek není to samé co pudink. ;o))
A pokud myslíš ten tip na obměnu receptu, sladkost bude totožná s jakýmkoli jiným dezertem, který přispívá k nutnosti držení diety!
1437 příspěvků 25.1.09 03:43
Zrelé banány sú sladké, puding tiež, nakoľko sú potom sladké tie knedle?