Recept Banánová pomazánka

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupané banány umixujeme spolu se sojovým mlékem. Do připravené vhodné nádoby k nim přidáme rostlinné pomazánkové máslo, sůl, mletý bílý pepř a vše zlehka promícháme. Odložíme na chladné místo, nebo do chladničky na 30 minut. Poté podáváme na černém chlebu, posypané nadrobno nasekanou pažitkou.

Recept je z kategorií: Jednotlivé chody


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.08.02 vloženo
  • 10683x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • Ovocná podskupina, která se může kombinovat jen s hlavní rostlinnou skupinou.
  • 2 banány
  • 2 lžíce sojového mléka
  • 50 g rostlinného pomazánkového másla
  • sůl, mletý bílý pepř
  • nadrobno nasekaná pažitka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 12.06.18 09:11

Dělám si podobnou, nechci tedy dávat podobný recept extra, když tady se dá pod stejným názvem dohledat také…

Na jeden banán (cca 100 gramový) dávám 25 g zakysané smetany (raději hustější), opravdu hodně decentně sůl, bílý pepř a pro sebe ještě špetku mletého chilli…

Pokud chcete variantu pro děti - dáte jen banán, smetanu a pokud je chuť "jalovější, což dělají nedozrálé banány, které plno lidí konzumuje aniž by je nechali dozrát, tak přidat lžičku medu…

Banány doporučuju opravdu dozrálé, pěkně ala dalmatin, voňavé, měkké…

Foto v komentáři, ale kvůli estetickému dojmu foceno s banány vypůjčenými z ošatky určené na dozrávání, zdobeno plody muchovníku… Tak nějak si ten muchovník s banány rozumí, dokonce to bylo dobré i na mé variantě s chilli ;)

K původnímu receptu: originál asi nevyzkouším, neb od mala nerada rostlinné máslo (Juno pro mě bývalo trestem, to samé dnes Rama a spol.), ale zkusím s normálním máslem, nebo s Lučinou… to by mi k té pažitce vonělo asi více, než to rostlinné - ale je mi jasné, že zde je to účelově, kvůli dělené stravě…

Diskuse k receptu Banánová pomazánka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2200 příspěvků 12.06.18 09:13

Dělám si podobnou, nechci tedy dávat podobný recept extra, když tady se dá pod stejným názvem dohledat také…

Na jeden banán (cca 100 gramový) dávám 25 g zakysané smetany (raději hustější), opravdu hodně decentně sůl, bílý pepř a pro sebe ještě špetku mletého chilli…

Pokud chcete variantu pro děti - dáte jen banán, smetanu a pokud je chuť "jalovější, což dělají nedozrálé banány, které plno lidí konzumuje aniž by je nechali dozrát, tak přidat lžičku medu… Banány doporučuju opravdu dozrálé, pěkně ala dalmatin, voňavé, měkké… Foto dávám, ale kvůli estetickému dojmu foceno s banány vypůjčenými z ošatky určené na dozrávání, zdobeno plody muchovníku… Tak nějak si ten muchovník s banány rozumí, dokonce to bylo dobré i na mé variantě s chilli ;)

K původnímu receptu: originál asi nevyzkouším, neb od mala nerada rostlinné máslo (Juno pro mě bývalo trestem, to samé dnes Rama a spol.), ale zkusím s normálním máslem, nebo s Lučinou… to by mi k té pažitce vonělo asi více, než to rostlinné - ale je mi jasné, že zde je to účelově, kvůli dělené stravě…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz