Recept Balíčky v rýžovém papíře bez masa Veg

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Přelít houby vařící vodou a nechat stát po 20min. Odkrojit nohy a zahodit. Nakrájet hlavy na tenké proužky. Nakrájet tofu na 8 plátků. Dát do misky 2 lžičky máčecí omáčky, tofu, houby a promíchat. Položit postupně každý rýžový papír do misky s teplou vodou na 1 min., až trochu změkne. Opatrně vyjmout z vody a položit na čistou utěrku oschnout. Položit na každé kolečko plátek tofu, rozdělit na to bok-choy, zelenou šalotku a houby. Přeložit papír přez zeleninu, složit strany dovnitř a zarolovat na balíček. Vyložit napařovák, nejlépe tradiční, bambusový, pečícím papírem, položit balíčky v jedné vrstvě do něho a přikrýt. Postavit do Wok, nebo velké pánve s pomalu vařící vodou a vařit v páře asi 5min., až je vše prohřáté. Podávat s máčecí oáčkou a smaženou cibulí. Omáčka: Smíchat vše dohromady v malé misce. Recept je na 8 kusů. ° bok-choy nazývaný také čínské bílé zelí, nebo pak choi je zelenina s trochu hořticovou chutí a hodí se výborně ne dušení a smažení.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 10.08.02 vloženo
  • 8674x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 usušené šiitake houby
  • 150g tuhého tofu
  • 8 kulatých rýžových papírů
  • 150 malých bok-choy, jemně posekaných °
  • 1 zelené šalotka, na jemno nakrájená
  • 1 lžíce smažené cibule ze skleničky, nebo doma usmažené
  • Sójová máčecí omáčka:
  • 1 lžíce světlé sóji
  • 1 lžíce čínského rýžového vína, nebo sherry
  • 1/2 lžičky sambal oelek, nebo pomleté čilli papričky se solí
  • 1/2 lžičky sezamového oleje

Doporučená příloha

  • Rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Balíčky v rýžovém papíře bez masa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.01.09 03:43
Bohužel,

mám asi ráda všechny pokrmy (kdo má pořád hlídat váhu), a nejvíce cokoliv smaženého v trojobalu. V páře taky dost vařím, ale jen na obyčejném pařáku - bambusový jsem tedy nikdy neviděla, ale až se někdy dostanu do Prahy nebo Brna, tak v nějaké speciálce po tom kouknu.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Zuzik...

vypadá to, že máš ráda pokrmy připravené v páře. Všeobecně, nebo jenom z orientu? Ještě těch receptů mám plno. Máš bambusový napařovák? Dobré je, mít dvě vrstvy a pak se může napařovat hlavní jídlo a také zelenina zároveň a večeře je bleskově připravená.

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.01.09 03:43
Díky,

tak tohle vypadá lákavě, určitě vyzkouším.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz