Recept Balíčky v rýžovém papíře bez masa Veg

babi Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Přelít houby vařící vodou a nechat stát po 20min. Odkrojit nohy a zahodit. Nakrájet hlavy na tenké proužky. Nakrájet tofu na 8 plátků. Dát do misky 2 lžičky máčecí omáčky, tofu, houby a promíchat. Položit postupně každý rýžový papír do misky s teplou vodou na 1 min., až trochu změkne. Opatrně vyjmout z vody a položit na čistou utěrku oschnout. Položit na každé kolečko plátek tofu, rozdělit na to bok-choy, zelenou šalotku a houby. Přeložit papír přez zeleninu, složit strany dovnitř a zarolovat na balíček. Vyložit napařovák, nejlépe tradiční, bambusový, pečícím papírem, položit balíčky v jedné vrstvě do něho a přikrýt. Postavit do Wok, nebo velké pánve s pomalu vařící vodou a vařit v páře asi 5min., až je vše prohřáté. Podávat s máčecí oáčkou a smaženou cibulí. Omáčka: Smíchat vše dohromady v malé misce. Recept je na 8 kusů. ° bok-choy nazývaný také čínské bílé zelí, nebo pak choi je zelenina s trochu hořticovou chutí a hodí se výborně ne dušení a smažení.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 10.08.02 vloženo
  • 8857x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 usušené šiitake houby
  • 150g tuhého tofu
  • 8 kulatých rýžových papírů
  • 150 malých bok-choy, jemně posekaných °
  • 1 zelené šalotka, na jemno nakrájená
  • 1 lžíce smažené cibule ze skleničky, nebo doma usmažené
  • Sójová máčecí omáčka:
  • 1 lžíce světlé sóji
  • 1 lžíce čínského rýžového vína, nebo sherry
  • 1/2 lžičky sambal oelek, nebo pomleté čilli papričky se solí
  • 1/2 lžičky sezamového oleje

Doporučená příloha

  • Rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Balíčky v rýžovém papíře bez masa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Balíčky v rýžovém papíře bez masa

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.1.09 03:43
Bohužel,

mám asi ráda všechny pokrmy (kdo má pořád hlídat váhu), a nejvíce cokoliv smaženého v trojobalu. V páře taky dost vařím, ale jen na obyčejném pařáku - bambusový jsem tedy nikdy neviděla, ale až se někdy dostanu do Prahy nebo Brna, tak v nějaké speciálce po tom kouknu.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Zuzik...

vypadá to, že máš ráda pokrmy připravené v páře. Všeobecně, nebo jenom z orientu? Ještě těch receptů mám plno. Máš bambusový napařovák? Dobré je, mít dvě vrstvy a pak se může napařovat hlavní jídlo a také zelenina zároveň a večeře je bleskově připravená.

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky,

tak tohle vypadá lákavě, určitě vyzkouším.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz