Recept Balado (pálivé lilky)

Pepino Indonézská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Lilky omyjeme, rozkrojíme podélně na dvě půlky a každou podélně rozkrájíme na dílky. Cibuli, česnek a feferonky rozmixujeme a osmahneme na pánvi na trošce oleje. Přidáme nadrobno nakrájená rajčata a celý pórek i se zelenou natí, slepičí bujón a cukr a podle chuti dosolíme. Vše zamícháme a za stálého míchání asi 3 minuty povaříme. Lilek osmažíme ve fritovacím hrnci, nebo vyšší vrstvě oleje dohněda. Necháme okapat, přendáme na pánev se zeleninovou směsí a opatrně zamícháme.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 30.12.01 vloženo
  • 9329x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 velké lilky
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 10 kulatých červených feferonek
  • 2 rajčata
  • 1 pórek
  • 1 kostka slepíčího bujónu
  • 3 kostky cukru
  • olej
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme jako samostatně jídlo s rýží, nebo jako přílohu k masu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Balado (pálivé lilky)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz