Recept Baklažány plněné Řecko
Vasili Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Řecký recept podle nakladatelství Champagne avantgarde 1992
Postup
Baklažány očistíme, ponecháme jim stopky. Rozkrojíme je podél na poloviny, tak aby byly v pekáči stabilní a vydlabeme střed. Vydlabanou dužinu nakrájíme na kostičky. Vydlabané poloviny potřeme olejem a ve vymaštěném pekáčku upečeme doměkka (170°C cca 20 min) Nasekanou dužinu baklažánu, cibuli a petržel smísíme s mletým masem, osolíme a opepříme. Rozpálíme pánev, přidáme olej, pak směs masa s baklažánovou hmotou, zalejeme vínem a dusíme 30 min na mírném ohni. Rozehřejeme máslo, za stálého míchání pomalu přidáváme mouku a přiléváme mléko. Do husté hladké hmoty vsypeme strouhaný sýr a osolíme. Stáhneme z ohně a po dvou min přilejeme lehce ušlehaná vejce. Pečlivě rozmícháme, aby omáčka byla jemná. Ano, ta omáčka je velmi podobná bešamelu a kdo jej nesnáší může vynechat mouku, mléko a použít jen vejce a strouhaný sýr. Baklažány naplníme nádivkou, povrch zalejeme omáčkou (vejci) a sýrem. Pečeme v troubě cca 30 min (170°C). Nepřipálit a hledět si trouby a né milenců! Příloha: Ochucené opékané brambory, řecký vesnický salát či šeri rajčátka s olivami Kalamata a kapari, bílý chléb a především víno Retsinu Kourtaki nebo Malamatina...nebo jakús inú! Ááá...kali orexi!
Recept je z kategorií: Mleté maso
- 27.02.17 vloženo
- 1919x zobrazeno
Ingredience
- 1,5 kg středních baklažánů
- 0,25 l olivového oleje
- 0,5 kg mletého masa
- 0,125 l lehkého vína
- 1 ks cibule žluté veliké
- 1 svazek petržele hladkolisté
- 2 PL sýra tvrdého strouhaného
- Omáčka:
- 2 PL másla
- 2 PL hladké mouky
- 0,5 l mléka
- 2 ks vejce
- 0,2 kg sýra žlutého strouhaného
- soli přiměřeně
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Baklažány plněné Řecko
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Baklažány plněné Řecko
5068 příspěvků 28.2.17 22:25
@Vasili, tak som sa dozvedela co je retsina! sklenicka z doby recese je fajhn, take rada na kavu
..a ked dorazi alladin, nezabudni na blizneho
svojho… 
26 příspěvků 28.2.17 20:55
@jolana Nádobka je bohužel jen dekoratívní, ale možná že Aladinův duch ještě dorazí. Kdo ví? Zato sklenička s retsinou je z doby Secese.
Příspěvek upraven 28.02.17 v 21:00
5068 příspěvků 28.2.17 17:45
Vasili, ja uz jdu, du..romantika, baklazany..liibi
..aj ja chcem.. 
To nalavo, to aldinova lampa?
Příspěvek upraven 28.02.17 v 17:45