Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Baklažán rozkrojíme po délce na 7 mm hrubé plátky. Na tento recept budeme potřebovat 8 plátků. Plátky osolíme a necháme kolem třiceti minut odstát. Opláchneme je pod studenou vodou, osušíme kuchyňskou utěrkou. Šunku v celku opražíme na pánvičce s malým množstvím oleje dohněda, odložíme k odsátí tuku na kuchyňskou utěrku. Po mírném vychlazení jemně nakrájíme. Do mísy vložíme uvařenou rýži, nakrájenou šunku, petrželovou nať, strouhaný parmezán, okapaná a nakrájená rajčata, v soli utřený česnek, žloutek a strouhanku, sůl a pepř podle potřeby. Řádně promícháme. Směs si rozdělíme na 8 částí. Každou z nich položíme na užší konec baklažánového plátku a srolujeme. Pečeme na mírném množství oleje nepřikryté kolem 20-30 minut. Vhodné i jako předkrm. Zdroj: Jana z Mělníka - slovenský časopis Gastro padesátá léta minulého století.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Baklažánové závitky se šunkou
358 příspěvků 25.1.09 03:43
s rolováním lilku zkušenost nemám, ale myslím, že hodně udělá ono posolení. Lilek pustí vodu…změkně. Recept ukládám
)
a co je Ti na tom divného, vždyť je to rolování s nádivkou a lilek není plech. Pokud máš obavy, tak si je oblanšíruj. Sluníčkový den. Je Den matek.
38 příspěvků 25.1.09 03:43
A zkoušela jsi to? Nějak si rolování 7mm tlustého plátku lilku vůbec nedovedu představit, hilfe!