Recept Baklazanova misa - Fettet Betendzan

jolana Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Postup

Baklazany dame na plech do rury (aj so stopkou a neprepichujeme ) a upecieme, medzicasom ich aj obratime na druhu stranu a pecieme az su makke a ich koza je aspon z jednej strany do zlatava. Medzitym si chleba nakrajame na kusky priblizne 2 krat 2 cm a opecieme na oleji tiez do zlatava. Kto chce moze ich dat do rury a opiect na sucho do cervena a potom este teple polamat na male kusky, ale v tom pripade aspon trosku poliat a premiesat olejom ( olivovym - zdravsie ). Upeceny baklazan este teply osupeme ( ide to lahko- chytime za stopku, nozom zhora narezeme, stiahneme pruzok slupky a ostatnu duzinu len lyzicou vyslovene stiahneme do pripravenej nadoby). V nadobe nozom len tak posekame duzinu na velke kusky, osolime, pridame pretlaceny cesnak , tahinah a ochutime citronovou stavou. Do obdlznikovej nadoby s vyssim okrajom dame kusky opeceneho chleba, pridame baklazany, premiesame a pridame 3/4 jogurtu. premiesame, zarovname . Na vrch rozotrieme zvysok jogurtu, polejeme rovnomerne olivovym olejom , ozdobime nasekanym petrzlenom, oprazenymi piniovymi orieskami ( nemusia byt ). Kto chce pokvapka este citronovou stavou. Maso jedaci si mozu zamenit petrzlen za oprazene navrstvene mlete ( alebo na drobunko nasekane ) masko- oprazit na cibulke, stipka papriky, kurkum alebo kari, feferon . Ihned podavame. Dobru chut ! Pozn.: fettet znaci drobene , podrobene, nalamane ...

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 08.12.06 vloženo
  • 8109x zobrazeno

Čas přípravy

  • R

Ingredience

  • 2-3 lilky, baklazany velke
  • 1 kelimok jogurtu aspom 250 ml ( jogurt pravy , nie dezertne kremove jogurty )
  • sol
  • 2 - 3 PL tahinah
  • 3-4 struciky cesnaku
  • citron
  • zeleny petrzlen , piniove semienka, mlete masko ( kto chce )
  • 1 a pol az 2 placky arabskeho chleba ( priemer tych 20-25 cm 0

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Baklazanova misa - Fettet Betendzan

jolana
5068 příspěvků 2.8.15 21:41

..a dalsie :)

jolana
5068 příspěvků 22.8.11 23:19

Baklazan sa moze upiect aj hore na sporaku na platnicke..

jolana
5068 příspěvků 12.4.11 11:07

Wydro..jj..s jogurtom, ale zakysanka tiez nie je spatna :-) Dobru chut :)..je to vdacne ak mas vela ludi, lebo sa nachysta dopredu a skor je to letne jedlo..aj ked my ho robime cely rok, baklazany chalani miluju :)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.4.11 10:50

Jolanko, to je jen „baba ghanus“ se zakysankou, ne? Ale udelam to, bude zmena!
O Boze, ty tvoje recepty ! Chtelo by to velkyho, olizujiciho se smajlika ! :-P

jolana
5068 příspěvků 20.8.08 21:07
Re: Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Anicka, som rada ze ste si pochutnali a dakujem za mile slova. :)))
Myslim, ze vacsina tychto jedal je dobrych z casu na cas aj pre nase (slovenske-stredoevropske) chutove bunky. Aj ked, dakto moze alebo ochutna a chuti mu a dakto cudziu kuchynu/varu by ani neskusil…asi tak dako to je. Kolko ludi- tolko chuti. Zdravim.. pekny a prijemny vecer :)

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Baklazanova misa - Jolanka!

V ramci „lilkovych dni“ som skusila Tvoj receptik a nelutujem. Priznam sa, bola som skor skepticka, za co sa Ti ospravedlnujem. Je to skvele a pritom jednoduche!
Recept som dodrzala, az na piniove semiacka, lupla som tam jednoducho slnecnicu…
Som rada, ze Ta tu vidam a zatial vsetko, co som od teba vyskusala bolo velmi, velmi fajn! Dakujem za krasne recepty!
A.

marinelli
1 příspěvek 14.8.08 18:54
Re: Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Tahini prodavaji napriklad v prazskem retezci Mini Manni market…

jolana
5068 příspěvků 2.11.07 17:40
Re: Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Ivuno, tahina je sezamova omacka-lisovany sezam v podtate… mozno daky sikovny labuznik poradi a napise kde sa da kupit v cechach…pa

Labužník ivuna02
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Milá Jolano, chtela bych to vyzkoušet, ale nevím co je to tahinah?

jolana
5068 příspěvků 16.12.06 09:51
Re: Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Dakujem ! Som rada, ze chutilo. :))

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Vyzkoušela jsem včera - vynikající, lahodné, naaranžované v míse velmi efektní. Až budu mít víc času, pokusím se přidat foto do deníčku. Rozhodně bych chtěla zkusit i recept na domácí pita chléb, abych receptem oslnila příbuzné v Řecku…

Jolano, z Tvých (pro mě) exotických receptů, které jsem zatím vyzkoušela, jasné No. 1, potom následuje zatar… Děkuji za recept. Hezký den:-)

jolana
5068 příspěvků 9.12.06 08:55
Re: Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Ejo, dakujem…mas pravdu. Sladkosti su uzasne ale vsetkeho vela skodi , lepsie povedane sladkost je podla mna taky maznavy doplnok ku dobremu jedlu aby urcite chutove bunky neboli ochudobnene…podla toho aj peciem, podla druhu jedla primerana sladkost. Osobne na vianoce varim a peciem totalnu klasiku nasich predkov - makovnik, orechovnik , kolac , opekance ( bobalky )a jeden- dva druhy sladkosti pre hosti - to je vsetko. Po takej kapustnici s kolacom daka totalna sladkost by ma zabila o))..pekny den!

Eja
3884 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Jolano, to je úplný balzám na duši po všech těch sladkých receptech …mňam…přidej ještě něco!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chilli se sojovým masem

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz