Recept Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Postup

Baklazany dame na plech do rury (aj so stopkou a neprepichujeme ) a upecieme, medzicasom ich aj obratime na druhu stranu a pecieme az su makke a ich koza je aspon z jednej strany do zlatava. Medzitym si chleba nakrajame na kusky priblizne 2 krat 2 cm a opecieme na oleji tiez do zlatava. Kto chce moze ich dat do rury a opiect na sucho do cervena a potom este teple polamat na male kusky, ale v tom pripade aspon trosku poliat a premiesat olejom ( olivovym - zdravsie ). Upeceny baklazan este teply osupeme ( ide to lahko- chytime za stopku, nozom zhora narezeme, stiahneme pruzok slupky a ostatnu duzinu len lyzicou vyslovene stiahneme do pripravenej nadoby). V nadobe nozom len tak posekame duzinu na velke kusky, osolime, pridame pretlaceny cesnak , tahinah a ochutime citronovou stavou. Do obdlznikovej nadoby s vyssim okrajom dame kusky opeceneho chleba, pridame baklazany, premiesame a pridame 3/4 jogurtu. premiesame, zarovname . Na vrch rozotrieme zvysok jogurtu, polejeme rovnomerne olivovym olejom , ozdobime nasekanym petrzlenom, oprazenymi piniovymi orieskami ( nemusia byt ). Kto chce pokvapka este citronovou stavou. Maso jedaci si mozu zamenit petrzlen za oprazene navrstvene mlete ( alebo na drobunko nasekane ) masko- oprazit na cibulke, stipka papriky, kurkum alebo kari, feferon . Ihned podavame. Dobru chut ! Pozn.: fettet znaci drobene , podrobene, nalamane ...

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 08.12.06 vloženo
  • 7766x zobrazeno

Čas přípravy

  • R

Ingredience

  • 2-3 lilky, baklazany velke
  • 1 kelimok jogurtu aspom 250 ml ( jogurt pravy , nie dezertne kremove jogurty )
  • sol
  • 2 - 3 PL tahinah
  • 3-4 struciky cesnaku
  • citron
  • zeleny petrzlen , piniove semienka, mlete masko ( kto chce )
  • 1 a pol az 2 placky arabskeho chleba ( priemer tych 20-25 cm 0

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Baklazanova misa - Fettet Betendzan

jolana
5066 příspěvků 02.08.15 21:41

..a dalsie :)

jolana
5066 příspěvků 22.08.11 23:19

Baklazan sa moze upiect aj hore na sporaku na platnicke..

jolana
5066 příspěvků 12.04.11 11:07

Wydro..jj..s jogurtom, ale zakysanka tiez nie je spatna :-) Dobru chut :)..je to vdacne ak mas vela ludi, lebo sa nachysta dopredu a skor je to letne jedlo..aj ked my ho robime cely rok, baklazany chalani miluju :)

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.04.11 10:50

Jolanko, to je jen „baba ghanus“ se zakysankou, ne? Ale udelam to, bude zmena!
O Boze, ty tvoje recepty ! Chtelo by to velkyho, olizujiciho se smajlika ! :-P

jolana
5066 příspěvků 20.08.08 21:07
Re: Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Anicka, som rada ze ste si pochutnali a dakujem za mile slova. :)))
Myslim, ze vacsina tychto jedal je dobrych z casu na cas aj pre nase (slovenske-stredoevropske) chutove bunky. Aj ked, dakto moze alebo ochutna a chuti mu a dakto cudziu kuchynu/varu by ani neskusil…asi tak dako to je. Kolko ludi- tolko chuti. Zdravim.. pekny a prijemny vecer :)

anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Baklazanova misa - Jolanka!

V ramci „lilkovych dni“ som skusila Tvoj receptik a nelutujem. Priznam sa, bola som skor skepticka, za co sa Ti ospravedlnujem. Je to skvele a pritom jednoduche!
Recept som dodrzala, az na piniove semiacka, lupla som tam jednoducho slnecnicu…
Som rada, ze Ta tu vidam a zatial vsetko, co som od teba vyskusala bolo velmi, velmi fajn! Dakujem za krasne recepty!
A.

marinelli
1 příspěvek 14.08.08 18:54
Re: Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Tahini prodavaji napriklad v prazskem retezci Mini Manni market…

jolana
5066 příspěvků 02.11.07 17:40
Re: Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Ivuno, tahina je sezamova omacka-lisovany sezam v podtate… mozno daky sikovny labuznik poradi a napise kde sa da kupit v cechach…pa

Labužník ivuna02
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Milá Jolano, chtela bych to vyzkoušet, ale nevím co je to tahinah?

jolana
5066 příspěvků 16.12.06 09:51
Re: Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Dakujem ! Som rada, ze chutilo. :))

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Vyzkoušela jsem včera - vynikající, lahodné, naaranžované v míse velmi efektní. Až budu mít víc času, pokusím se přidat foto do deníčku. Rozhodně bych chtěla zkusit i recept na domácí pita chléb, abych receptem oslnila příbuzné v Řecku…

Jolano, z Tvých (pro mě) exotických receptů, které jsem zatím vyzkoušela, jasné No. 1, potom následuje zatar… Děkuji za recept. Hezký den:-)

jolana
5066 příspěvků 09.12.06 08:55
Re: Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Ejo, dakujem…mas pravdu. Sladkosti su uzasne ale vsetkeho vela skodi , lepsie povedane sladkost je podla mna taky maznavy doplnok ku dobremu jedlu aby urcite chutove bunky neboli ochudobnene…podla toho aj peciem, podla druhu jedla primerana sladkost. Osobne na vianoce varim a peciem totalnu klasiku nasich predkov - makovnik, orechovnik , kolac , opekance ( bobalky )a jeden- dva druhy sladkosti pre hosti - to je vsetko. Po takej kapustnici s kolacom daka totalna sladkost by ma zabila o))..pekny den!

Eja
3861 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Baklazanova misa - Fettet Betendzan

Jolano, to je úplný balzám na duši po všech těch sladkých receptech …mňam…přidej ještě něco!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz