Recept Baklazan na hrianke s omackou

jolana Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Baklazany olupeme,nakrajame na platky silne asi 0,5 cm, osolime, namocime do vody asi 15 min, vyzmykame, vyprazame v oleji do zlatava. Medzitym pripravime omacku. Maslo roztavime, pridame muku, oprazime do biela, zalejeme vlaznym mliekom, nechame prejst za staleho miesania varom. Okorenime a osolime podla chuti. Nakoniec pridame syr a premiesame az sa syr rozpusti. Mozeme vymenit za omacku cesnakovu. Toustiky ulozime do misy/pekaciku. Na ne ulozime baklazany, na ktore poukladame paradajky, zalejeme omackou, dame do horucej rury zapiect asi 10-15 minut. Zdobime nakrajanou petrzelkou, ciernymi olivami... Pre zvlast zarytych masozravcov pridame nakrajane masko (z nedelneho obeda) sunku, udene....ale aj mlete masko len tak okorene a oprazene na kvapke oleja. Dobru chut!

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 26.03.08 vloženo
  • 3828x zobrazeno

Čas přípravy

  • R

Ingredience

  • baklazany podla poctu stravnikov
  • hrianky/toustiky na sucho do chrumava opecene -podla poctu stravnikov
  • paradajky narezane na kolecka alebo aj susene alebo aj cherry rajcatka
  • Omacka syrova:
  • 2 PL masla
  • 1,5 PL hl. muky
  • 250 ml smotana na varenie alebo salka mlieka
  • sol
  • biele korenie
  • 1/2 salky az 3/4 salky syr struhany alebo taveny
  • petrzlen na posypanie-nemusi byt

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Baklazan na hrianke s omackou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Baklazan na hrianke s omackou

Labužník Osmanka02
8 příspěvků 15.1.09 01:43
Re: Baklazan na hrianke s omackou

tak to joooo…ja normalne smazim hned bez namaceni..zkusim..kdybys smazila ty milimetrove, nenamocene, zkroutoly by se, vypadaji jak hranolky:)

jolana
5068 příspěvků 15.1.09 01:10
Re: Baklazan na hrianke -sylvie,

nabuduce sa snaz viac, lebo prepadnes!…o)) ;));-))
Osmanko, priblizne pol centimetrove cize 5 mm…platky baklazanov stale dobre osolim a zalejem vodou, necham postat, vyzmykam medzi dlanami a vyprazam. Tak sa robieva v niektorych krajinach blizkeho vychodu a stredomoria a mi to vyhovuje a nekrutia sa..;-)
Inac omacku mozeme vynechat, zaliat bielym jogurtom s prelisovanym cesnakom a stipkou soli…;)

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Baklazan na hrianke s omackou

Buraci, já si ho teda koupím, no.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Baklazan na hrianke s omackou - Sylvi

Protože stále ještě nemáš ten mikrotom:-) Pro ostatní: Je to 0,5 cm, jolanka to v receptu opravila:-)

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Baklazan na hrianke s omackou

Osmanko, zkoušela jsem toho půl milimetru a nešlo to.

Labužník Osmanka02
8 příspěvků 15.1.09 00:19
Re: Baklazan na hrianke s omackou

jsou ty platky 0,5 cm nebo 0,5mm? a nezkrouti se pri smazeni? ono asi pomuze to odstati v te vode…

Labužník Osmanka02
8 příspěvků 15.1.09 00:17
Re: Baklazan na hrianke s omackou

jsou ty platky 0,5 cm nebo 0,5mm?

jolana
5068 příspěvků 30.3.08 00:11
Re: Baklazan na hrianke s omackou

…nevyhovarajte sa…kdyz chces, dokazes to.. o) ;-)

ewa
600 příspěvků 30.3.08 00:04
Re: Baklazan na hrianke s omackou
:-))
sigrid
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Baklazan na hrianke s omackou

To se používá v laboratoři na krájení tkáňových řezů pod mikroskop. Byl to samozřejmě vtip. Asi špatný ;-)

ewa
600 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Baklazan na hrianke s omackou

Sigrid,
co to je? Asi ještě pořád nemám slušnou kuchyň. Já bych tak tenká kolečka nejspíš krouhala. :-))

sigrid
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Baklazan na hrianke s omackou - učitelas

Mikrotomem, milý učitelasi. Mikrotomem. Ten totiž patří k výbavě každé slušné kuchyně, tedy té mojí určitě ;-))

ucitelas
330 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Baklazan na hrianke s omackou

A prosím pěkmě čím se ten lilek nakrájí ":-() 0,5 mm !!!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz