Recept Baklazan na hrianke s omackou

jolana Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Baklazany olupeme,nakrajame na platky silne asi 0,5 cm, osolime, namocime do vody asi 15 min, vyzmykame, vyprazame v oleji do zlatava. Medzitym pripravime omacku. Maslo roztavime, pridame muku, oprazime do biela, zalejeme vlaznym mliekom, nechame prejst za staleho miesania varom. Okorenime a osolime podla chuti. Nakoniec pridame syr a premiesame az sa syr rozpusti. Mozeme vymenit za omacku cesnakovu. Toustiky ulozime do misy/pekaciku. Na ne ulozime baklazany, na ktore poukladame paradajky, zalejeme omackou, dame do horucej rury zapiect asi 10-15 minut. Zdobime nakrajanou petrzelkou, ciernymi olivami... Pre zvlast zarytych masozravcov pridame nakrajane masko (z nedelneho obeda) sunku, udene....ale aj mlete masko len tak okorene a oprazene na kvapke oleja. Dobru chut!

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 26.03.08 vloženo
  • 4032x zobrazeno

Čas přípravy

  • R

Ingredience

  • baklazany podla poctu stravnikov
  • hrianky/toustiky na sucho do chrumava opecene -podla poctu stravnikov
  • paradajky narezane na kolecka alebo aj susene alebo aj cherry rajcatka
  • Omacka syrova:
  • 2 PL masla
  • 1,5 PL hl. muky
  • 250 ml smotana na varenie alebo salka mlieka
  • sol
  • biele korenie
  • 1/2 salky az 3/4 salky syr struhany alebo taveny
  • petrzlen na posypanie-nemusi byt

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Baklazan na hrianke s omackou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Baklazan na hrianke s omackou

Labužník Osmanka02
8 příspěvků 15.1.09 01:43
Re: Baklazan na hrianke s omackou

tak to joooo…ja normalne smazim hned bez namaceni..zkusim..kdybys smazila ty milimetrove, nenamocene, zkroutoly by se, vypadaji jak hranolky:)

jolana
5068 příspěvků 15.1.09 01:10
Re: Baklazan na hrianke -sylvie,

nabuduce sa snaz viac, lebo prepadnes!…o)) ;));-))
Osmanko, priblizne pol centimetrove cize 5 mm…platky baklazanov stale dobre osolim a zalejem vodou, necham postat, vyzmykam medzi dlanami a vyprazam. Tak sa robieva v niektorych krajinach blizkeho vychodu a stredomoria a mi to vyhovuje a nekrutia sa..;-)
Inac omacku mozeme vynechat, zaliat bielym jogurtom s prelisovanym cesnakom a stipkou soli…;)

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Baklazan na hrianke s omackou

Buraci, já si ho teda koupím, no.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Baklazan na hrianke s omackou - Sylvi

Protože stále ještě nemáš ten mikrotom:-) Pro ostatní: Je to 0,5 cm, jolanka to v receptu opravila:-)

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Baklazan na hrianke s omackou

Osmanko, zkoušela jsem toho půl milimetru a nešlo to.

Labužník Osmanka02
8 příspěvků 15.1.09 00:19
Re: Baklazan na hrianke s omackou

jsou ty platky 0,5 cm nebo 0,5mm? a nezkrouti se pri smazeni? ono asi pomuze to odstati v te vode…

Labužník Osmanka02
8 příspěvků 15.1.09 00:17
Re: Baklazan na hrianke s omackou

jsou ty platky 0,5 cm nebo 0,5mm?

jolana
5068 příspěvků 30.3.08 00:11
Re: Baklazan na hrianke s omackou

…nevyhovarajte sa…kdyz chces, dokazes to.. o) ;-)

ewa
600 příspěvků 30.3.08 00:04
Re: Baklazan na hrianke s omackou
:-))
sigrid
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Baklazan na hrianke s omackou

To se používá v laboratoři na krájení tkáňových řezů pod mikroskop. Byl to samozřejmě vtip. Asi špatný ;-)

ewa
600 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Baklazan na hrianke s omackou

Sigrid,
co to je? Asi ještě pořád nemám slušnou kuchyň. Já bych tak tenká kolečka nejspíš krouhala. :-))

sigrid
272 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Baklazan na hrianke s omackou - učitelas

Mikrotomem, milý učitelasi. Mikrotomem. Ten totiž patří k výbavě každé slušné kuchyně, tedy té mojí určitě ;-))

ucitelas
330 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Baklazan na hrianke s omackou

A prosím pěkmě čím se ten lilek nakrájí ":-() 0,5 mm !!!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz