Recept Báječný medovník alias vánoční řezy

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vejce, cukr, tuk, med, mléko a sodu za stálého míchání vaříme 2 minuty až hmota zkaramelizuje. Odstavíme a teplé nalejeme do misky s moukou a zpracujeme pomocí měchačky. Vyklopíme na vál a zpracujeme pomocí malého množstvé mouky v hladké těsto. Zpracováváme za tepla. Postupně vyválíme 4 tenké placky. Vyválenou placku opatrně přendáme pomocí válečku na vymaštěný a vyhřátý plech a vidličkou těsto na asi 10 místech propícháme, aby se při pečení netvořily puchýře. Pečeme rychle do lehkého zhnědnutí. Po vyjmutí z trouby těsto hojně pocákáme rumem (není nutné). Po chvilce opatrně pomocí plochého nože sesuneme na rovnou desku. Takto upečeme všechny 4 placky. Asi po hodině již můžeme plnit máslovým krémem ve třech vrstvách. Krém: vše utřeme do pěny a přidáme kaši nebo hustý pudink, vyšleháme krém a necháme zchladnout. Po naplnění medovník buď polijeme čokoládovou polevou nebo posypeme nastrouhaným perníkem. Necháme několik hodin v lednici odležet. Pomocí nože, který vždy nahřejeme teplou vodou, krájíme úhledné kousky. Zdobíme šlehačkou.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 26.03.04 vloženo
  • 13564x zobrazeno

Ingredience

  • 1 vejce
  • 150 g cukru
  • 50 g tuku
  • 2 lžíce medu
  • 5 lžic mléka
  • 1 lžička sody
  • 450 g hladké mouky
  • Máslový krém:
  • 250 g Hery nebo másla
  • 350 g moučkového cukru
  • vanilkový cukr
  • mléko
  • hrubá mouka na kaši nebo hustý pudink

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Báječný medovník alias vánoční řezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
petrunka
102 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Báječný medovník alias vánoční řezy

tak jsem predevcirem tento medovnik pekla. ani bych tomu nerikala vanocni rezy, neb tento se da opravdy kdykoliv v roce. akorat do testa jsem dala 3 lzice medu a mene cukru. vyvalet placky byl trochu „zahul“, ale spolupracovalo se s nimi krasne - prenaseni na plech, sundavani. potom jsme je potrela cernym cajem, aby trochu zmekly. krem jsem udelala z masla + jednoho pudinku + mlete orechy. posypala jsem zase orechy + trochu skorice. je opravdu jedinecny!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz