Recept Báječně zčernalé bleskové rybí filé .

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Cajun recept ke kteremu se výborně hodí salát z baby špenátu, nebo rukoly smíchané s cibulí, černými olivami, jahodami s feta sýrem a zalité balsamickým octem s pepřem, špetkou cukru a olejem. Losos je tucna ryba, takze se pod nej nemusi pouzit zadny tuk. Pouzijete-li vsak mene tucnou rybu, dejte ne panev trochu masla smichaneho s olejem, nebo prepusteneho masla.

Postup

Všechno pomleté koření vetřít do masa lososa, nebo ryby kterou pouzivate. Osmažit na pánvi (dobrá je litinová grilovací), nebo ogrilovat na každé straně asi 4 - 5 minut do zčernání.

Recept je z kategorií: Filé


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.09.10 vloženo
  • 3229x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • dvě pěkná filátka z lososa čerstvá, nebo zmražená (nejlépe ze středu ryby)
  • nebo jine tucne ryby, každé asi 180 - 200 g
  • 1 lžíce Muscovado, nebo hnědého cukru
  • 1/2 lžíce lupínků mořské soli
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • 1/2 lžičky černeho pepře
  • 1/2 lžičky chili v prášku

Doporučená příloha

  • Dilky citronu a orestovane male brambory s tenkou slupkou, salat

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Báječně zčernalé bleskové rybí filé .

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 15.09.10 03:36
Re: Báječně zčernalé bleskové rybí filé (Take5).

esme, to jsem nevedela, ze v Oz mate tak velke lzice. Takze je dobre, ze cas od casu uvadim miry (tedy jejich obsah v ml). Vesmes u vareni to nedela takovy rozdil, varime podle chuti, avsak v peceni, coz je vlastne chemie, to rozdil muze zpusobit velky a dilo se nam nemusi podarit.
S tim korenim v ceske kuchyni mas pravdu, az posledni dobou se situace zacina menit ;)

 
esmeralda
4813 příspěvků 14.09.10 17:07
Re: Báječně zčernalé bleskové rybí filé - Babi,

v tom je možná ten pes zakopán. Pro nás je čajová lžička přesně 5 ml, ani více ani méně.
Snad tě bude zajímat že ač u vás je lžíce 15 ml u nás v Oz je to 20.

Množství koření je věc individuální. Česká kuchyně je na koření (kromě soli) dosti skoupá.
Například Indové to do pokrmů hází po lopatách.

 
babi
6360 příspěvků 14.09.10 00:20
Re: Báječně zčernalé bleskové rybí filé (Take5).

be, tamni pouziji jakekoliv ryby, ale dalsi maji v oblibe na priklad sumecka, tunaka, makrelu a podobne, jak sladkovodni, tak morske ;) Toho koreni neni nadmiru, kdyz nezapomeneme, ze 1 lzicka jako ustanovena mira je 5 ml…

 
be04565  13.09.10 12:03
Re: Báječně zčernalé bleskové rybí filé (Take5).

Babi, 1 lžička koriandru a 1 lžička římského kmínu se mi zdá trochu moc, přestože obě tyto komponenty mám rád. Jinak recept vypadá jako obvykle velmi dobře :). Jaká jiná ryba se používá v Louisianě, lososa bych rád nahradil něčím jiným :), což není kritika Tvého receptu, ale kritika mojí mlsné huby :).
Zdravím a připojuji se k Esmeraldě - jistě to bude vynikající, seznam mých „todo“ receptů plníš hodně :).

 
babi
6360 příspěvků 13.09.10 07:46
Re: Báječně zčernalé bleskové rybí filé (Take5).

Dovolena u konce :) Zajiste plno vzpominek!
esme, mas naprostou pravdu je to Blackened Fish z Luisiany a pouziva se napriklad koreni Chef Paul Prudhomme's „Magic Seasoning Blends“, nebo take z Labu Cajunské koření-domácí směs. . U tohoto receptu je jednoduche koreni a je to dobre. Mam rada cokoliv ‚Blackened‘…

 
esmeralda
4813 příspěvků 13.09.10 07:27
Re: Báječně zčernalé bleskové rybí filé (Take5) - Casino,

tvoje otázka je dosti nejasná. Zdá se ti to málo nebo moc?
Ačkoliv kmín nemám ráda, římský kmín miluji. Já bych ho tam dala klidně i více.

Babi, předpokládám že se jedná o Blackened fish z cajunské kuchyně. Často jsem o tom četla, ale nikdy nezkusila. Teď mám šanci. Všechno koření které uvádíš mám moc ráda. Jistě to bude vynikající. :)

 
casino
4466 příspěvků 13.09.10 03:53
Re: Báječně zčernalé bleskové rybí filé (Take5).

1 lžička římského kmínu/2porce?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz