Recept Bajecna torta s bielou cokoladou a ovocim

beatrix1 Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vyhrej ruru na 180'C a vystel mastnym papierom okruhlu tortovu formu. Najprv priprav korpus-vyslahaj 3 bielka na tuhy sneh, pomaly prisypaj a zaslahavaj cukor a vanilinovy cukor, potom pridaj zlatka jedno po druhom a nakoniec preosiatu muku s praskom do peciva.Ihned vylej do formy a pec cca 15-20min.Daj vychladnut a zatial si priprav napln. Cokoladu rozpust nad parou a daj stranou kus vychladnut. Zltka vymiesaj s cukrom do penista a v osobitnej vyse vyslahaj bielka na tuhy sneh. Do zltkovej zmesi najprv zaslahaj rozpustenu cokoladu, potom opatrne vmiesaj lyzicou sneh z bielkov a nakoniec vyslahanu slahacku. Vychlanuty korpus daj spat do tej istej tortovej formy kde sa piekol, zvlhci stavou z kompotu, poukladaj rovnomerne ovocie(nechaj si asi 2 lyzice na ozdobenie vrchu) a zalej cokoladovou zmesou. Na ozdobenie na vrchu pouzi zvysne ovocie a kusok stavy, len jemne pokvapkaj a 'zamiesaj' vidlickou na vytvorenie 'mramoroveho efektu'. Urcite nepouzi na vrch prilis vela ovocia a stavy, pretoze zmes je este stale dost 'tekuta' a vsetko by sa to zbytocne ponorilo na dno. Celu tortu daj do chladnicky aspon na 2-3 hodiny.

Recept je z kategorií: Čokoláda

Nahlásit recept

  • 27.04.06 vloženo
  • 6213x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3/4hodina

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • Korpus:
  • 150g polohrubej muky
  • 150g jemneho cukru
  • 3 vajcia
  • 1 1/2 caj.lyzicky prasku do peciva
  • vanilkova esencia alebo vanilinovy cukor
  • Napln:
  • 3 vajcia
  • 200g kvalitna biela cokolada
  • 150ml sladkej smotany 33% (naslahanej)
  • 50g jemneho cukru
  • 1 kompot-cca 300ml (najlepsia je s ciernym ribezlim alebo ananasom)

Doporučená příloha

  • letny cocktail

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bajecna torta s bielou cokoladou a ovocim

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bajecna torta s bielou cokoladou a ovocim

kaira
43 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bajecna torta s bielou cokoladou a ovocim

Děvčata,můžete vejce ušlehat nad párou do husté pěny a potom dát do náplně a nebudou syrová.

beatrix1
34 příspěvků 28.4.06 13:05
Re: Bajecna torta s bielou cokoladou a ovocim

Dievcata nebojte sa :-))) je to skvely recept a veeelmi jednoduchy, zaklad pochadza so stareho a odskusaneho receptu na cokoladovu penu a ta fakt stoji za vyskusanie:-)) ak ste to este nikdy nerobili, vrelo to odporucam, hlavne je tortu drzat v chladnicke a skonzumovat ju do 3 dni(o co vobec nemam obavy ked ju raz ochutnate):-) vela stastia, dajte potom vediet ako to dopadlo.S varenym parizskym kremom to nie je zrovna celkom ono, bohuzial a ja mam toto uz milionkrat vyskusane, este ani raz to nevyslo zle.......

Marjanka2
214 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bajecna torta s bielou cokoladou a ovocim

A co ten krém nahradit pařížským krémem od babi?

petra1
86 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bajecna torta s bielou cokoladou a ovocim

Jestli jsem to dobře pochopila, v náplni jsou syrová vajíčka. Hmmm, ten recept vypadá dost dobře, ale na tohle teda odvahu nemám :-(((

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz