Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Připravte si větší tvrdé nakládačky, několik neoloupaných stroužků česneku, květenství kopru, čerstvé nebo sušené celé čili papričky, bobkový list, sůl a několik vinných listů. Očištěné okurky minutu blanšírujte (ponořte je do vroucí vody a pak prudce zchlaďte ve studené). Poté je naskládejte s ostatními přísadami do sklenice a zalijte až po okraj vodou. Takto odměřenou vodu vylijte, ale do kastrolu a na každých 500 ml přidejte 1 a 1/2 polévkové lžíce soli a míchejte do rozpuštění. Tímto nálevem okurky ve sklenici zalijte, navrch ještě položte 2 vinné listy a zatižte je. Sklenici zakryjte čistou utěrkou a uložte do teplé místnosti. Za několik dní začne obsah kvasit a nálev se bíle zakalí. Po pěti dnech přeneste sklenici do chladnější místnosti, kde okurky nechte ještě asi 14 dní až měsíc dokvasit. Pozor: rychlokvašáky je nutné brzy spotřebovat, zbytek udržujte neustále ponořený v nálevu! Stejným způsobem můžete přitom nechat vykvasit rovněž paprikové lusky, menší rajčata, nebo například červenou řepu.
Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Báječná rychlokvaška