Recept Kapustová Bagna Cauda di verza

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na větší pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej a máslo, přidáme slité ančovičky a dobře mícháme, dokud se rybky nerozpustí. Přihodíme česnek na plátky a po chvíli kapustu na proužky. Zpočátku můžeme lehce podlit vodou. Občas kapustu zamícháme, měla by se takto smažit, až začne zlátnout. Když je nazlátlá, můžeme zalít smetanou a ještě chvíli necháme na ohni, aby se ingredience dobře propojily.

Recept je z kategorií: Omáčky


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.04.12 vloženo
  • 2163x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Ingredience

  • 1/2 kapusty
  • 1 PL oleje
  • 1 PL másla
  • 3 stroužky česneku
  • krabička ančoviček
  • 250 ml smetany
  • popř. sůl

Doporučená příloha

  • Brambory ve slupce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 01.05.14 21:56

viz koment u receptu

Diskuse k receptu Kapustová Bagna Cauda di verza

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3815 příspěvků 01.05.14 15:03
Doporučuji

Část už zmizela, dle doporučení autorky s bramborkou ve slupce, bez smetany. Druhá část se chladí, půjde do mrazáku a po přidání smetany bude asi o víkendu s těstovinami dle Svevy. Miky75, děkuji, tuňákovým salámem to dnes začalo a dalšími Tvými recepty to pokračuje. :mavam:

 
Miky75
11 příspěvků 30.04.12 18:41
Verza - kapusta

Omlouvam se Vam vsem moc, ze jsem neodpovedela na tento dotaz. Jsem totiz ve fazi STEHOVANI :poblion: , takze jsem zapnula pocitac az dnes, nevim po kolika dnech.
Nastesti jste toto dilema vyresili, proto mohu jen podekovat Sveve a babi :mavam:

 
babi
6360 příspěvků 27.04.12 18:48

Moje pripominka…autor receptu zije v Aosta, Italia! Navic mluvi CESKY, takze kapusta bych rekla je Kapusta :idea:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.04.12 11:12

Upřesňuji svůj komentář..četla jsem moc rychle..a psala nepřesně..
Chybí na začátku Pokud verza = zelí…
Jestliže autor píše, že je to z kapusty, tak proč mu podsouvat zelí..?
Google dokonce překládá verza = kadeřávek..

 
sveva
751 příspěvků 27.04.12 11:06

Verza = kapusta, cavolo = zelí. To je základ a nebudu vám plést hlavu s regionálními názvy.
Pod tímto názvem tento recept stejně v Itálii nepotkáte. Takže si jej připravte, pokud se vám líbí, já bych to viděla jako chutnou omáčku na penne nebo rigatoni, případně s rýží.
Zdraví Sveva

 
di
2451 příspěvků 27.04.12 10:56

Opravdu zelí? http://it.wikipedia.org/…acea_sabauda + http://www.google.it/search?…

Příspěvek upraven 27.04.12 v 10:57

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.04.12 10:27

Verza = zelí.. a je-li v závorce výslovně upozorněno že je (kapustova), nejspíše to znamená, že recept obvykle připravený ze zelí, je tentokrát připraven z kapusty..
Nepochybně proto se v popisu ta kapusta i vícekrát zmiňuje.
Zelňačka z kapusty..taky by se dala udělat, ne?
Takže kdo chce, může si dát kapustu a kdo nechce, dá si zelí.. Stále to jsou košťáloviny ;-)

 
Bento
794 příspěvků 27.04.12 03:30

Verza je kel po Slovensky :?: cize teoreticky by to mala byt kapusta v Cestine. :think:

 
di
2451 příspěvků 26.04.12 21:27

gmp: asi o kapustě, verza prý doopravdy znamená kapusta, aspoň slovnik.cz to tvrdí. Ale on jistě autor receptu (případně sveva) vše uvede na pravou míru a vysvětlí nám co a jak.

 
gmp
1603 příspěvků 26.04.12 20:32
-

Hovoříme zde o kapustě, nebo o zelí? Psaní bez českých nabodeníček poněkud komplikuje.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz