Recept Bádenský švestkový dort

penda Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bádenský švestkový dort

Postup

Žloutky, cukr, sůl, rum a vanilkový cukr vymícháme do pěny, přidáme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Mouku promíchanou s práškem do pečiva, strouhankou a ořechy lehce vmícháme po lžících do těsta. Do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 26 cm vlijeme těsto a upečeme ho v předem vyhřáté troubě. Pečeme 35 minut při 175 °C v elektrické troubě a v plynové na stupni 2-3. Šest pěkných švestek dáme stranou na zdobení, ostatní odpeckujeme, smícháme s cukrem, skořicí a hřebíčkem a rozvaříme. Ušleháme šlehačku, než ztuhne, přidáme vanilkový cukr. Dort rozřízneme, jednu vrstvu naplníme klevelou, druhou šlehačkou. Povrch potřeme šlehačkou a ozdobíme podle vlastní fantazie či dle přiložené fotografie. *Tip:* Korpus dortu a švestkovou klevelu připravíme den předem, aby dobře prochladly. Zbylé dortové kousky můžeme zabalené zmrazit (*zmražené můžeme skladovat 2 měsíce*). *Jedna porce má přibližně 1 695 J (405 kalorií). * Čerpáno z receptových kartiček.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 16.09.04 vloženo
  • 9162x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Ingredience

  • *Na těsto potřebujeme:*
  • 6 vajec
  • 100 g cukru
  • špetka soli
  • 2 PL rumu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 g hrubé mouky
  • špetka prášku do pečiva
  • 40 g strouhanky
  • 150 g strouhaných lískových oříšků;
  • *Náplň a zdobení:*
  • 1 kg švestek
  • 5 lžic cukru
  • trochu skořice
  • 2 tlučené hřebíčky
  • 1/2 l šlehačky
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 50 g nalístkovaných mandlí.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bádenský švestkový dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bádenský švestkový dort

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bádenský švestkový dort

šárko, osobně si myslím, že by žádnou změnu neudělala na dortu jakákoli jiná mouka, protože ten základ vypadá na piškot a ten se může dělat jak z hladké, tak polohrubé mouky anebo jednoduchý kompromis: zakoupit hotový jakýkoli korpus…a dort se rozřízne nadvakrát…čili se budou plnit dvě vrstvy a zdobit povrch korpusu…a klidně se může připravit i z kompotových švestek, ale na tu ozdobu jsou lepší čerstvé…

Labužník Sarka
433 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bádenský švestkový dort

Pendo, jde ta hruba mouka nahradit? Nejaky kompromis. Ten korpus se rozrizne na tri vrstvy? Dik

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Květáková polévka Květáková polévka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz