Recept Bádenský švestkový dort

penda Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bádenský švestkový dort

Postup

Žloutky, cukr, sůl, rum a vanilkový cukr vymícháme do pěny, přidáme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Mouku promíchanou s práškem do pečiva, strouhankou a ořechy lehce vmícháme po lžících do těsta. Do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 26 cm vlijeme těsto a upečeme ho v předem vyhřáté troubě. Pečeme 35 minut při 175 °C v elektrické troubě a v plynové na stupni 2-3. Šest pěkných švestek dáme stranou na zdobení, ostatní odpeckujeme, smícháme s cukrem, skořicí a hřebíčkem a rozvaříme. Ušleháme šlehačku, než ztuhne, přidáme vanilkový cukr. Dort rozřízneme, jednu vrstvu naplníme klevelou, druhou šlehačkou. Povrch potřeme šlehačkou a ozdobíme podle vlastní fantazie či dle přiložené fotografie. *Tip:* Korpus dortu a švestkovou klevelu připravíme den předem, aby dobře prochladly. Zbylé dortové kousky můžeme zabalené zmrazit (*zmražené můžeme skladovat 2 měsíce*). *Jedna porce má přibližně 1 695 J (405 kalorií). * Čerpáno z receptových kartiček.

Recept je z kategorií: Dorty

Nahlásit recept

  • 16.09.04 vloženo
  • 8954x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Ingredience

  • *Na těsto potřebujeme:*
  • 6 vajec
  • 100 g cukru
  • špetka soli
  • 2 PL rumu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 g hrubé mouky
  • špetka prášku do pečiva
  • 40 g strouhanky
  • 150 g strouhaných lískových oříšků;
  • *Náplň a zdobení:*
  • 1 kg švestek
  • 5 lžic cukru
  • trochu skořice
  • 2 tlučené hřebíčky
  • 1/2 l šlehačky
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 50 g nalístkovaných mandlí.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bádenský švestkový dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bádenský švestkový dort

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bádenský švestkový dort

šárko, osobně si myslím, že by žádnou změnu neudělala na dortu jakákoli jiná mouka, protože ten základ vypadá na piškot a ten se může dělat jak z hladké, tak polohrubé mouky anebo jednoduchý kompromis: zakoupit hotový jakýkoli korpus…a dort se rozřízne nadvakrát…čili se budou plnit dvě vrstvy a zdobit povrch korpusu…a klidně se může připravit i z kompotových švestek, ale na tu ozdobu jsou lepší čerstvé…

Labužník Sarka
433 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bádenský švestkový dort

Pendo, jde ta hruba mouka nahradit? Nejaky kompromis. Ten korpus se rozrizne na tri vrstvy? Dik

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Chléb s celerem Chléb s celerem
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz