Recept Bacalao s cestovinami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bacalao s cestovinami

Úvod

V Nórsku sa pokrm - ktorý Nóri nazývajú bacalao - pripravuje z klippfisk, čo je nórsky názov pre sušenú solenú rybu - väčšinou tresku: https://en.wikipedia.org/…d_salted_cod

Pôvodný recept je tu:
http://www.godfisk.no/…-pasta-penne

Postup

Rybu (deň vopred namočenú) pokrájame na prúžky. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.

Cibuľu rozdelíme na 2 polovice a jednu polovicu najemno pokrájame.

Rozohrejeme olej a nakrájanú cibuľu a cesnak na ňom opražíme. Pridáme pokrájanú rybu a celé zelené olivy. Necháme krátko povariť a odstavíme z platne.

V menšej nádobe rozohrejeme maslo, pridáme hladkú múku a postupne za stáleho miešania pridávame mlieko. Pridáme bobkový list. Necháme rozvariť a pri nízkej teplote niekoľko minút povaríme. Pridáme smotanu, rozvaríme a vyberieme bobkový list. Do omáčky pridáme polovicu nastrúhaného parmezánu a pokrájanú petržlenovú vňať.

Omáčku zmiešame s rybou a cestovinami, dosolíme (ak treba, ja som nemusela) a okoreníme podľa chuti mletým čiernym korením.

Zmes preložíme do maslom vymastenej ohňovzdornej formy, ozdobíme plátkami paradajok a cibule, pokvapkáme dobrým olivovým olejom, posypeme čerstvo namletou morskou soľou a čiernym korením a dáme piecť do rúry. Po cca. 15 minútach posypeme druhou polovicou postrúhaného parmezánu a pečieme este asi 10 minút.

Podávame s chlebom.

Dobrú chuť.

PS: Dnes pripravené a chutilo absolútne fantasticky.

Recept je z kategorií: Mořské


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.01.17 vloženo
  • 1259x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 - 60 minút

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g klippfisk - sušená solená ryba (musí sa namočiť deň dopredu do studenej vody a voda sa musí niekoľkokrát vymeniť)
  • 300 g cestovín (v pôvodnom recepte sa uvádzajú penne, ja som použila krátke rezance)
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
  • 0,5 dl olivového oleja
  • 1 dl zelených olív
  • 2 PL masla
  • 2 PL hladkej múky
  • 2,5 dl mlieka
  • 1 bobkový list
  • 1 dl šľahačkovej smotany alebo smotany na varenie
  • 1,5 dl nastrúhaného parmezánu
  • 1 PL čerstvej petržlenovej vňate, pokrájanej nadrobno
  • 1 veľká paradajka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • Chlieb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 13.04.17 10:20

Tentokrát pripravené s vretienkami a rúrkami a bolo toho za plný veľký pekáč.
Tento recept je fantastický.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 15.01.17 13:30

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Bacalao s cestovinami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Karbanátky Karbanátky
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz