Recept Bacalao s cestovinami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bacalao s cestovinami

Úvod

V Nórsku sa pokrm - ktorý Nóri nazývajú bacalao - pripravuje z klippfisk, čo je nórsky názov pre sušenú solenú rybu - väčšinou tresku: https://en.wikipedia.org/…d_salted_cod

Pôvodný recept je tu:
http://www.godfisk.no/…-pasta-penne

Postup

Rybu (deň vopred namočenú) pokrájame na prúžky. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Cibuľu rozdelíme na 2 polovice a jednu polovicu najemno pokrájame. Rozohrejeme olej a nakrájanú cibuľu a cesnak na ňom opražíme. Pridáme pokrájanú rybu a celé zelené olivy. Necháme krátko povariť a odstavíme z platne. V menšej nádobe rozohrejeme maslo, pridáme hladkú múku a postupne za stáleho miešania pridávame mlieko. Pridáme bobkový list. Necháme rozvariť a pri nízkej teplote niekoľko minút povaríme. Pridáme smotanu, rozvaríme a vyberieme bobkový list. Do omáčky pridáme polovicu nastrúhaného parmezánu a pokrájanú petržlenovú vňať. Omáčku zmiešame s rybou a cestovinami, dosolíme (ak treba, ja som nemusela) a okoreníme podľa chuti mletým čiernym korením. Zmes preložíme do maslom vymastenej ohňovzdornej formy, ozdobíme plátkami paradajok a cibule, pokvapkáme dobrým olivovým olejom, posypeme čerstvo namletou morskou soľou a čiernym korením a dáme piecť do rúry. Po cca. 15 minútach posypeme druhou polovicou postrúhaného parmezánu a pečieme este asi 10 minút. Podávame s chlebom. Dobrú chuť. PS: Dnes pripravené a chutilo absolútne fantasticky.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 15.01.17 vloženo
  • 1772x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 - 60 minút

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g klippfisk - sušená solená ryba (musí sa namočiť deň dopredu do studenej vody a voda sa musí niekoľkokrát vymeniť)
  • 300 g cestovín (v pôvodnom recepte sa uvádzajú penne, ja som použila krátke rezance)
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
  • 0,5 dl olivového oleja
  • 1 dl zelených olív
  • 2 PL masla
  • 2 PL hladkej múky
  • 2,5 dl mlieka
  • 1 bobkový list
  • 1 dl šľahačkovej smotany alebo smotany na varenie
  • 1,5 dl nastrúhaného parmezánu
  • 1 PL čerstvej petržlenovej vňate, pokrájanej nadrobno
  • 1 veľká paradajka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • Chlieb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 13.4.17 10:20

Tentokrát pripravené s vretienkami a rúrkami a bolo toho za plný veľký pekáč.
Tento recept je fantastický.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Lyduska 15.1.17 13:30

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Bacalao s cestovinami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Květáková polévka Květáková polévka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz